Home » Новини » Кантарджиев е против отварянето на нощните заведения и пускането на публиката на мачове

Кантарджиев е против отварянето на нощните заведения и пускането на публиката на мачове

Проф. Тодор Кантарджиев заяви, че е против скоро предстoящото отваряне на нощните заведения и това да бъде пусната публиката на мачове. Според него тези мерки е дoбре да бъдат задържани още известно време.

Той споделя, че всяко разхлабване на мерките го притеснява, защото потенциално е възможно да доведе до сериозно повишаване на случаите. Казва, че спортните мероприятия и заведенията го притесняват най-много. Според него трябва да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения. Това заяви проф. Кантарджиев с абсолютна категоричност.

Той припомни, че НОЩ е стартирала с четирима лекари, както и с хора от Външно министерство и от Гранична полиция. Били са си поставили няколко задачи – да информират правителството по отношение на движението на епидемията, като това ще продължава да прави, а също и да бъдат координирани държавните институции.

По негово мнение моловете не са толкова рискови, ако гледаме на тях като места за пазаруване, но проблемът е, че създават условия там да се събират голям брой хора.

Споделя опасението си, че всяко разхлабване на мерките го притеснява, защото е възможно да се стигне до повишаване на случаите. Спортните мероприятия заедно със заведенията го притесняват най-силно. Неговото мнение е, че трябва да бъде отложено да се пусне публика и да се отворят нощните заведения.

По думите му вече почти всички случаи на коронавируса у нас вече са от мутиралия британски вариант.

Каза още, че трета доза ще има единствено ако се получи бързо разпространение на щам, за който се знае, че има шанс да се измени.

Уточни, че втората игла повишава защитата с 15 – 20 %. Предстои в понеделник министър Ангелов да каже каква ще е тяхната позиция по отношение на казуса, възникнал по отношение на AstraZeneca. Ако човек се разболее между приемането на двете дози на ваксините, няма да е необходимо да има втора, защото ще има естествен имунитет.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената