in

Карадайъ с остри думи към Иванов на старта на парламента, но зове за диалог

Господин Иванов, ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други. Назидателният тон не отиват на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която той е участвал. Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси и медийни монополисти като Прокопиев с корупционните им намерения. Партията на олигархията и медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон. Призивът е за диалог и конструктивизъм.

Това бяха първите думи на лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на 46-тото Народно събрание. Той реши да отговори на съпредседателя на “Демократична България”, който преди него от парламентарната трибуна заговори за нуждата от разграждане на модела.

“В ДПС работим за това как да стане така, че животът на всички български граждани да се подобри, всеки да живее достойно да работи и да е удовлетворен тук, в България. И всеки ден да вижда по-ясно бъдещето. Не се занимаваме с предположения. Не търсим и не създаваме интриги. Не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Знаем, че състоянието на нещата зависи от радикални реформи, страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма. Трябва спешно да се справим с много задачи. Изборите и резултатите от тях ясно показаха волята на народа – иска промяна. Тя минава през диалог и необходимите компромиси в името на голямата цел – достоен живот за всеки български гражданин”, посочи от трибуната Карадайъ.

Лидерът на ДПС заговори още, че търсената промяна минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение, както и експертен капацитет. 


“Ако заменим едно безвремие с друго, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо от джипката, чакаме от телевизора да ни съобщят постиженията си управляващите, няма смисъл да си губим времето. И всички, които поемат управлението, трябва да знаят – няма време. Час по-скоро трябва да се посочат приоритетите и да се представи управленската програма”, категоричен бе Карадайъ.

“Реформите изискват по-голямо доверие, каквото не предполага изборния резултат. Но е възможно да се случи, ако има консенсус между управляващи и опозиция в парламента на база на диалог и взаимно уважение. Готови сме за такъв. Призоваваме всички национално-отговорни партии да имат отговорност преди всичко пред бъдещето на страната ни. Нека медиите да изискват и очакват реформи, а не показни акции. Българските граждани са изтощени от избори и предизборни обещания”, допълни още лидерът на ДПС.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

fed4763f1 plevneliev 111

Плевнелиев: Не вярвам, че новото Народно събрание ще изкара пълния си мандат

c72840047 ns predsedateli

В парламента избраха и зам.-председатели