Home » Новини » Каракачанов: ВМРО не клякаше на ГЕРБ

Каракачанов: ВМРО не клякаше на ГЕРБ

По много теми ВМРО си имаше собствена политика и не клякаше на ГЕРБ. И по темата с Македония, ние бяхме казали, че ако тук се тръгне на компромис – напускаме коалицията, и по темата за Истанбулската конвенция, и по темата за интеграцията на циганите, или както хората я наричат Циганската концепция, бяхме „странният партньор“.

Имахме си собствена политика и я отстоявахме с цената на напрежение вътре в коалицията. Това каза пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По повод предстоящите избори според него правилното решение е да се търси обединение – на принципа на обща програма и на принципа – лидерите, които са били причината за конфронтация, да направят крачка встрани.

Преди дни беше обявено, че ВМРО, Воля и НФСБ ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция „Българските патриоти“ и в нейните листи няма да участват лидерите на трите партии.

Каракачанов подчерта, че българската нация трябва да спре да се разделя и лидерите трябва да имат общи цели пред държавата:

А не всеки да започва от началото. От 32 години, който дойде на власт, и казва, че всичко преди него не струва и започва от нулата. Ама 32 години сме все на нулата. Нашата позиция за бъдещия парламент ще бъде – предлагаме 10 основни приоритета пред нацията, който ги споделя, готови сме да го подкрепим, не е казано, че ще влизаме в правителство с него. Основната цел на патриотичното ни обединение е да не допускаме ДПС във властта.

В предаването „Неделя 150“ Каракачанов заяви, че е съгласен с позицията на служебния кабинет по въпроса с Република Северна Македония. Според него големите чистки в полицията не са най-доброто нещо, защото това е специфична структура и има риск от демотивиране на личния състав.

Смяната на директори на областните дирекции на полицията прилича на подготовка за предстоящите избори.

От ВМРО, Воля и НФСБ обявиха по-рано тази седмица, че ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция, наречена „Българските патриоти“.

Лидерите на трите партии няма да участват в листите. Пред БНР днес Красимир Каракачанов отрече твърденията, че коалицията непременно ще се коалира с ГЕРБ, ако влезе в следващия парламент.
По много теми ВМРО си имаше собствена политика и не клякаше на ГЕРБ.

И по темата с Македония, ние бяхме казали, че ако тук се тръгне на компромис – напускаме коалицията, и по темата за Истанбулската конвенция, и по темата за интеграцията на циганите, или както хората я наричат Циганската концепция, бяхме „странният партньор“. Имахме си собствена политика и я отстоявахме с цената на напрежение вътре в коалицията.

Каракачанов беше категоричен, че не е в политиката, за да се харесва с този или онзи политик, а да върши работа. И заключи, че ВМРО специално изпълни почти всички поети ангажименти към избирателите си в 44-ото НС, въпреки отпора на ГЕРБ.
Каракачанов беше категоричен и по скандала с подслушванията:

Аз не съм бил информиран за подобни неща. Ако е имало подслушване, ми е интересно да видя кои са били тези политици, които са подслушвани, допълни лидерът на ВМРО. Ако политици са били подслушвани от службите, ние сме последните, на които щеше да бъде казано, каза лидерът на ВМРО.

Факти

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената