in

Кирил Петков: Говорихме с Николай Василев, но имаме различни виждания. За нас, първо, трябва да се спрат кражбите

Реално говорихме с Николай Василев. Видяхме, че имаме различия как според нас финансите и икономиката да се развиват. Първият голям приоритет за нас е да се спрат кражбите. И след това да се мисли за балансиране на бюджета. Това каза пред БТВ министърът на икономиката Кирил Петков.

Има неща, към които трябва да се подходи практично. 42 процента от пенсионерите са под прага на бедност. Според нас тези 50 лева трябва да продължат, докато вкарамe нови инвестиции и спираме всички кранчета по пътя. При г-н Василев балансираният бюджет трябваше да е приоритет. При нас, ако не се спрат кражбите, ще се използва това и ще се настройват различни групи от хората едни срещу други. Имахме различна визия. Ние не сме участвали на избори. Ние не се чувстваме задължени към нещо, за което не вярваме, че е най-правилната стъпка. Икономиката без финанси е малко теория.

На Асен Василев му беше предложено министерство на екологията или министър без портфейл. В такъв момент изпитваме респект, че са победили на изборите и им пожелаваме успех.

Дискусиите бяха с Николай Василев. Говорихме и с Г-н Трифонов. И Василев избра нашите позиции кой на какво министресто да се предложи. Дискусията мина с г-н Василев. Приоритетите ни се различават. Важно е как се стига до крайната визия.

Идеята за балансиран бюджет не е оптимална точно, когато се води война в сивия сектор. За нас социалните групи трябва да са спокойни, да се спрат големите кражби. Ние също сме за балансиран бюджет. Корупцията е първи и най-голям приоритет за мен. Тя трябва да се спре на нула процента. Ръководството трябва да се стреми към това. Идеята за малка корупция не съществува.

Не може да се тръгне с идеята, че малко е добре. Не може един язовир, чийто ремонт струва 1 млн., да се похарчат двойно повече ресурси. Има огромни суми, давани по непрозрачен дачин. Не е нормално един човек, който пази интереса на държавата, да допусне подобно нещо.

ББР е разлика между нас и тях. При нас, ако нещо работи, ние не тръгваме с идеологията, че държавата няма роля. Ако те работят, дайте да ги оставим да работят. Нашият подход е по-практичен, а не базиран на вярвания. Ние можем да сме фокусиране в иновациите и експорта. Аз се шашнах, като влязох в министерство на икономиката. Моята визия по този въпрос е, че това министерство може да стане за икономика и иновации.

Отвън като бях, си мислех, че има много изгнили елементи в държавата. Но не, много от хората, работейки в държавния апарат, са много свестни. Хора на ключови места са били „гнили ябълки“.

What do you think?

26 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

12d42f7ba boyko nasa2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Да изпозлваш снимка на загинали астронавти - поредното доказателство за моралното падение на Борисов

Да изпозлваш снимка на загинали астронавти – поредното доказателство за моралното падение на Борисов

8e2172165 nikolai vasilev bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Николай Василев: Никога не съм бил по-готов за премиер

Николай Василев: Никога не съм бил по-готов за премиер