Home » Новини » Кирил Петков подписва меморандум за изграждането на завода за електромобили

Кирил Петков подписва меморандум за изграждането на завода за електромобили

Сподели новината

Министърът на икономиката Кирил Петков и представители на германски електромобилен клъстер ще подпишат меморандум за изграждането на завод за електромобили у нас. Инвестицията е за 140 млн. евро и ще разкрие 1000 нови работни места.

В България ще се произвеждат електромобили от ново поколение, анонсира преди дни министър Кирил Петков. Германският инвеститор е избрал терен в Ловеч, а много от частите, които ще се използват при сглобяването на електромобилите ще се произвеждат също от германска компания, базирана у нас.


„Всъщност това се получава, когато говорим за клъстери, не трябва да говорим за европейски програми, а трябва да говорим за реални веригина добавената стойност, когато доставчици могат да се свържат с клиенти, които могат да се вържат с крайни продукти, които да изнасяме от България с най-висока добавена стойност – коментира министър Петков.

Документите по приключването на сделката ще бъдат подписани в Министерството на икономиката след което в София ТехПарк, заедно с „Аутомотив клъстър България“ инвестицията ще бъде публично представена.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената