in

Кирил Петков подписва меморандум за изграждането на завода за електромобили

0cd168681 kiril petkov

Министърът на икономиката Кирил Петков и представители на германски електромобилен клъстер ще подпишат меморандум за изграждането на завод за електромобили у нас. Инвестицията е за 140 млн. евро и ще разкрие 1000 нови работни места.

В България ще се произвеждат електромобили от ново поколение, анонсира преди дни министър Кирил Петков. Германският инвеститор е избрал терен в Ловеч, а много от частите, които ще се използват при сглобяването на електромобилите ще се произвеждат също от германска компания, базирана у нас.


„Всъщност това се получава, когато говорим за клъстери, не трябва да говорим за европейски програми, а трябва да говорим за реални веригина добавената стойност, когато доставчици могат да се свържат с клиенти, които могат да се вържат с крайни продукти, които да изнасяме от България с най-висока добавена стойност – коментира министър Петков.

Документите по приключването на сделката ще бъдат подписани в Министерството на икономиката след което в София ТехПарк, заедно с „Аутомотив клъстър България“ инвестицията ще бъде публично представена.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

768x432 4

Осман Октай: Борисов е изплашен и отчаян за бъдещето си

0000492741 article2

Кубрат Пулев отложи учредяването на политическия си проект