in ,

Кирил Петков смени ръководителите в Държавната консолидационна компания

Министърът на икономиката Кирил Петков назначи двама нови изпълнителни директори на Държавната консолидационна компания (ДКК). Той каза пред репортери, че е направил това, за да спре кражбите. Утре той ще докладва за злоупотреби там, а междувременно обяви конкурс за шефските позиции. Според ДКК назначаването без конкурс е незаконно.

ДКК информира медията, че на 6 септември в Търговския регистър е отразено назначаването на двама нови независими членове на Съвета на директорите, които в нарушение на чл. 21, ал. 1 от Закона за публичните предприятия (ЗПП) не са избрани чрез конкурсна процедура. “Независимите членове се наричат” независими “, тъй като изборът им не зависи или не е повлиян от ресорния министър на публичното предприятие, а преминава през конкурс и номинация на Агенцията за публични предприятия и контрол”, се казва в изявление на ДКК към медиите. Имам право да освобождавам хората, извършили нарушения, категоричен е министър Кирил Петков.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

7dabc25303a4b4205f57f9d624f396df 700 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Кирил Петков: 4 общини искат да докажат, че не са корумпирани

Кирил Петков: 4 общини искат да докажат, че не са корумпирани

2021 09 08 18.18.41 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Владимир Тодоров: Това нещо ще злослови и обижда президента публично и по медиите докато не влезе в затвора

Владимир Тодоров: Това нещо ще злослови и обижда президента публично и по медиите докато не влезе в затвора