in ,

Кирил Петков смени ръководителите в Държавната консолидационна компания

кирил петков

Министърът на икономиката Кирил Петков назначи двама нови изпълнителни директори на Държавната консолидационна компания (ДКК). Той каза пред репортери, че е направил това, за да спре кражбите. Утре той ще докладва за злоупотреби там, а междувременно обяви конкурс за шефските позиции. Според ДКК назначаването без конкурс е незаконно.

ДКК информира медията, че на 6 септември в Търговския регистър е отразено назначаването на двама нови независими членове на Съвета на директорите, които в нарушение на чл. 21, ал. 1 от Закона за публичните предприятия (ЗПП) не са избрани чрез конкурсна процедура. „Независимите членове се наричат“ независими „, тъй като изборът им не зависи или не е повлиян от ресорния министър на публичното предприятие, а преминава през конкурс и номинация на Агенцията за публични предприятия и контрол“, се казва в изявление на ДКК към медиите. Имам право да освобождавам хората, извършили нарушения, категоричен е министър Кирил Петков.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

7dabc25303a4b4205f57f9d624f396df 700

Кирил Петков: 4 общини искат да докажат, че не са корумпирани

2021 09 08 18.18.41

Владимир Тодоров: Това нещо ще злослови и обижда президента публично и по медиите докато не влезе в затвора