in

Комитова уволни и новия шеф на АПИ

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова уволни и новия шеф на Агенция “Пътна инфраструктура”. Новината съобщиха от МРРБ, а като причина са посочени своеволия от страна на наскоро встъпилия в длъжност инж. Апостол Минчев.

Според съобщението от подопечното на Комитова ведомство Минчев е разпоредил да се спрат всички строителни дейности на АПИ, а техниката да бъде изтеглена до второ нареждане. От МРРБ обаче посочват, че въпросната политика е в разрез с тази на министерството. 

Освен това е била блокирана дейността на фирмите. Поради тази причина Комитова е поканила засегнатите юридически лица на среща в МРРБ, насрочена за петък. 

Инж. Минчев зае поста шеф на Агенция “Пътна инфраструктура” след поредната рокада, извършена от служебното правителство на Стефан Янев. Виолета Комитова реши да смени изцяло управителния съвет на пътната агенция, начело с Георги Терзийски заради авансовите плащания за строително-монтажни дейности по обекти без проектна готовност или пък разрешителни за строеж. 

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

031c5dd2a rashkov

Рашков: Борисов предупреждаваше, че Радев може да бъде засегнат от действия на Гешев

cab3a6dfc sad23

Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи