Home » Новини » Кремъл: Отношенията Русия – НАТО са на ниво пряка конфронтация

Кремъл: Отношенията Русия – НАТО са на ниво пряка конфронтация

Сподели новината

Отношенията между Русия и НАТО са спаднали до ниво на пряка конфронтация, след като воденият от САЩ пакт е вече въвлечен в конфликта в Украйна и продължава да се разширява към границите с Русия, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

3 апр 2024 18:31

217

„Фактически сега тези отношения спаднаха до равнище на пряка конфронтация. Всъщност страните от НАТО и алиансът сам по себе си вече са въвлечени в конфликта около Украйна. НАТО продължава движението си към нашите граници, разширява своята военна инфраструктура към тях“, заяви Песков.

Представителят на руските власти нарече НАТО дестабилизиращ фактор на европейския континент, който не спомага за сигурността.

Същевременно според Песков в момента не се планират контакти между президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон, но руският лидер остава готов на диалог.

„Той [Путин] води активен международен диалог с онези, които проявяват интерес към развитието на отношенията с нашата страна. Путин е винаги готов за диалог за решаване на сложните, понякога най-сложни, световни и регионални проблеми. В момента няма каквито и да е планове по провеждането на контакти на най-висше равнище“, заяви Песков  в отговор на въпрос дали се очакват контакти на високо ниво след скорошния телефонен разговор между френския и руския военен министър.

Същевременно Песков заяви, че е абсурд грузинската опозиция да представя за руски проект готвения от властите проектозакон за чуждите агенти. Той допълни, че Русия иска стабилност и предвидимост от съседната страна.

Вчера управляващата партия „Грузинска мечта“ отново заяви, че ще въведе законодателство, изискващо организациите, приемащи средства от чужбина, да се регистрират като чуждестранни агенти. Това се случва малко повече от година, след като отстъпи от планираното заради мащабни протести.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар