Home » Новини » Кулеба: Украйна и Европа пишат история

Кулеба: Украйна и Европа пишат история

Сподели новината

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който днес посети Одеса заедно с германската външна министърка Аналена Бербок, изрази оптимизъм за бъдещето на Украйна в Европейския съюз, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Преди две години не можех да си представя, че през 2024 г. ще има толкова много причини да се гордеем, че сме европейци“, каза днес Кулеба на съвместна проява с Бербок.

Двамата посетиха Одеса на втората годишнина от нахлуването на руските сили в Украйна.

През декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване към ЕС с украинското правителство, припомня ДПА.

Кулеба каза, че Украйна и Европа са вървели заедно през последните две години. Украйна получава оръжия и върви по пътя към Европейския съюз, изтъкна украинският външен министър.

„Историята се пише точно сега“, заяви Кулеба.

Поставете оценка:
2.4

Оценка 2.4 от 42 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар