Home » Новини » Кутев: Никой не е искал да изчегъртва ГЕРБ. Защо Борисов се кара, а не обясни какво става с милиардите в „Автомагистрали“?

Кутев: Никой не е искал да изчегъртва ГЕРБ. Защо Борисов се кара, а не обясни какво става с милиардите в „Автомагистрали“?

Никой не е искал да изчегъртва ГЕРБ. Не знам защо Бойко Борисов се караше на днешната пресконференция. Очаквах, че с благ тон ще обясни какво става с милиардите в „Автомагистрали“. Как се случи, че милиард и половина, когато той е бил премиер, са изхарчени без търг и конкурси. Нормално е да обясни, а той вместо това ни се кара. Не харесвам този тон, който налагат господата от ГЕРБ. Те трябва да отговарят за още куп неща.

Това коментира за предаването „Лице в лице“ по bTV говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Много е странно самочувствието на ГЕРБ. Смятат, че са постигнали постижение и колкото по-малко депутати излъчат, толкова по-добре“, чуди се той.

„Когато няколко милиарда са разходвани по съмнителен и ужасно проблемен начин, би трябвало и ДАНС, и прокуратура, и АДФИ, и НАП да се интересуват от това. Надявам се да постигнем някакви резултати, защото това е начинът. Томислав Дончев говореше за изчегъртване. Не искаме да изчегъртваме Томислав Данчев, нито Бойко Борисов. Това, което искаме да изчегъртаме е този порочен начин на харчене на пари. Искаме да няма възможност оттук нататък това да се случва по същия начин, както досега“, обясни той.

„Ще се опитаме да оставим след нас няколко ключови закона, които да гарантират правилния ход на нещата“, заяви Антон Кутев.

Според него не било редно служебното правителство да прави коментари за предложения от Трифонов кабинет. Той категорично отказа да коментира темата пред Цветанка Ризова под претекст, че не иска да смесва функциите си на говорител на служебното правителството и член на БСП.  

„Не искам да въвличам нито президента, нито премиера, във вътрешнопартийните проблеми на БСП“, посочи Кутев.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената