in

Лиъм Скарлет – бивш хореограф на Кралския балет почина на 35 години

Лиъм Скарлет, международно известният хореограф, напуснал Кралския балет миналата година след твърдения за сексуални нарушения, почина на 35-годишна възраст.

Семейството му го нарече „трагична, преждевременна смърт“. Причината за смъртта не е разкрита.

Ден по-рано Кралският датски театър е отменил шоуто му заради обвинения в неприемливо поведение.

Кралският балет го освободи след независимо разследване, но британският хореограф напусна компанията.

Скарлет се присъедини към Кралския балет през 2006 г. като танцьор и се оттегли шест години по-късно, за да се посвети на хореографията. Резидентът е отговорен за създаването на някои от най-големите скорошни шоута на компанията, включително нова продукция на Лебедово езеро през 2018 г.

Но той бе отстранен от поста си през август 2019 г., след като се появиха обвиненията за неправомерно поведение със студенти. Австралийският балет в Куинсланд също отмени работата с него в резултат.

В петък Кралският датски театър обяви, че отменя планираната постановка на балета “Франкенщайн”, за който Скарлет е гост-хореограф, заради предполагаемо неправомерно поведение спрямо персонала му през 2018 и 2019 г., съобщава Times.

В изявление, съобщаващо за смъртта, семейството казва: “В този труден момент за цялото ни семейство, ние бихме помолили да зачитате поверителността ни, за да ни позволи да изплатим загубата си.”

Кралският оперен театър заяви в Twitter: “Нашите мисли са с приятелите и семейството му в този много тъжен момент.”

Кралският балет заяви, че е “дълбоко натъжен от новината за смъртта на Лиъм Скарлет”.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

- 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Критикът на Путин Навални може да „умре в рамките на дни“, твърдят лекарите

Критикът на Путин Навални може да „умре в рамките на дни“, твърдят лекарите

34320482cecb3f740aa1f87e6f402013 8503198 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Covid в Бразилия: Гладът се влошава в градските квартали

Covid в Бразилия: Гладът се влошава в градските квартали