Home » Новини » Луджев: Няма начин Бойко Борисов да се върне на власт

Луджев: Няма начин Бойко Борисов да се върне на власт

„Първата задача на едно правителство след управлението на ГЕРБ е да разбие машинарията, с която Бойко Борисов и неговата клика властваха дълги години в България. Не само официалните постове и позиции, трябва да се пипнат онези задкулисни кръгове, които стоят зад онези пари, които са дадени на фирмите (получили близо 1 млрд. лева от Българската банка за развитие – б.р.)“. Това каза пред БНР историкът и политик проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров.

Той определи служебния кабинет като високо квалифициран, а министрите в него като професионалисти със солиден управленски капацитет и със стратегии за развитие в областите, които поемат, което според него е в контраст на управляващите доскоро от ГЕРБ.

Според проф. Димитър Луджев бомбите под правителството, за които каза в интервю пред БНР президентът Румен Радев, са големите предизвикателства пред кабинета на Стефан Янев, но коментира, че „проядената управленска структура на ГЕРБ е пълна с всякакви други капани“.

„Най-важно, че е пълна с хора, които са не само калинки. Вгледайте се в задкулисния кръг на Борисов, не знам защо всички го забравят – хора като Сталийски и Саздов, които реално му вършеха цялата работа и контролираха цялата икономика“, каза Луджев.

По думите му може много да се очаква от служебния кабинет, защото в него са много подготвени хора. „Капацитет имат и знаят за какво става дума, имат и хъс. Много може да на прави това правителство. Най-важното е да се осигури честен изборен процес и да се прекърши тази мафиотска сила и влияние на кръга „Борисов“, каза историкът.

Проф. Луджев беше категоричен, че няма начин Борисов да се върне на власт.

„Моята прогноза е, че ГЕРБ ще загуби най-малко между 7 и 10% на изборите на 11 юли и уточни, че толкова е контролираният вот. Първа политическа сила ще е „Има такъв народ“, а общият процент на т.нар. протестни партии ще е около 50%“, каза Луджев.

Dnes.bg

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената