in

Манолова: Не се отпускайте, Борисов си отиде, но мръсните му пари още воюват срещу хората

44596566 303

„Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари, раздадени на приближени фирми, са на терен и воюват срещу хората. Става дума за 8 млрд. лв., дадени без конкурс и търг, кешови и авансови плащания за стотици милиони левове. 800 млн. лв. са дадени авансово на „Монтажи“ за ремонт на язовири, а реално са вложени 120 млн. лв.“ Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Абсурдно е коалиционният партньор на БСП Румен Петков да защитава фирмите собственици на „златния гьол“, паркинга и лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“. Дейността е монополизирана и частна още от първия кабинет на Борисов през 2013 г.“, допълни Манолова и подчерта, че не е настоявала да се национализират паркингът и „златният гьол“.

„Договорът за „гьола“ трябва да се преразгледа. Става дума за външна граница на Европейския съюз и не е ясно защо Борисов е решил, че може да даде дейностите на частни фирми, близки до ъндърграунда. Това са фирмите, които спечелиха изборите на ГЕРБ в София“, каза още Манолова.

„Може би тези 32 млн. лв. кеш, открити във фирмата собственик на „гьола“ имат връзка и с обявеното купуване на гласове в Свиленград. Там е рекордьорът от ГЕРБ с 16 хил. преференции. Интересно е, че връщайки се от Турция Борисов си е направил фотосесия и на „гьола“, и на паркинга“, заяви тя.

„Истината трябва да излезе наяве. Комисията по ревизията в следващия парламент ще се занимава с паркинга и „гьола“. Когато държавата е отстъпила от функциите си, трябва да бъде проверено как е станало, срещу какви пари и как се контролира. Имаме сигнали, че чрез представители на държавните институции хората са принудени да използват паркинга, за да минат по-лесно границата. Ще има ревизия в секторите с най-големи аномалии – с най-много бонуси и най-високи заплати за висши държавни чиновници“, каза още Манолова.

„С „Има такъв народ“ подкрепихме кандидата на промяната Илко Стоянов и гражданите на Благоевград избраха него. Първо отхвърлиха ГЕРБ, след това отхвърлиха БСП и избраха г-н Стоянов. Нинова на гражданите на Благоевград ли се сърди? Не разбирам двойния стандарт – коалиционният партньор на Нинова Румен Петков беше в коалиция с ГЕРБ. В Свищов БСП заедно с ДПС и ГЕРБ са подкрепили кмет. Илко Стоянов е сериозен опозиционер на ГЕРБ в Общинския съвет“, каза Манолова за изборите в Благоевград.

„Хората очакват да има стабилно правителство, което да решава проблемите им. Нашият план за неотложна подкрепа на обикновените хора е за 3 млрд. лв. – 1 млрд. лв. за преизчисляване на пенсиите и за хората с увреждания, 1 млрд. лв. за подкрепа на бизнеса и 1 млрд. лв. за децата и младите семейства“, заяви още тя.

Факти

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

addd3f6a4b784d1cb8534cfba6ccb4d6

Христо Иванов бил готов да бъде премиер

cbffcd624 atanasov

Ген. Атанас Атанасов: В службите има нужда от радикална промяна. Ръководителите им трябва да минат на полиграф