in

Мартин Димитров: След третия път правителство ще има. В Петков и Василев виждаме партньори

След третия път ще има правителство. След първите два опита, които бяха неуспешни и Демократична България не получи мандат за съставяне на кабинет, ще има кабинет за трети път. Виждаме партньори в новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Това обясни в ефира на Нова нюз Мартин Димитров от Демократична България.

Той вижда две възможности за формиране на правителство: “Има два центъра, които могат да се справят с тази задача. Единият е ГЕРБ -ДПС, които са заедно от много години, въпреки че няма да го признаят. А другият е – ДБ и партньори. Тази нова формация може да бъде такъв партньор.

” Според него е важно да се види „кой ще може да расте в тази динамична ситуация“. “ДБ се разраства, както можете да видите от последните проучвания на общественото мнение. Трябва да направим всичко възможно, за да получим гласовете в десния център. Това, което новият проект може да направи, е да вземе гласове отляво. Това би било полезно за идеята на формиране на кабинет. Ние виждаме това като нещо положително, защото за да съставите правителство, имате нужда от подкрепа “, убеден е Димитров.

“Имаме сериозни различия с Румен Радев”, каза той на въпрос за отношението на “Демократична България” към настоящия държавен глава “, каза той. “Ние от БД трябва да излъчим свой собствен кандидат за президент, ако можем да убедим и подготвим достатъчно силна фигура за това. Решението ще зависи от ръководството на партиите в коалицията”, каза Димитров. “След санкциите по Закона на Магнитски у нас няма достатъчно смелост за борба с корупцията. За да я намалим, трябва да признаем, че имаме проблем с корупцията. Виждате, че ГЕРБ и ДПС отричат ​​това”, добави той.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

94c28404418e2c9ebb762dc5cff72e1b

Митов: Нашият лидер винаги е печелил честните двубои, защо да излиза срещу Радев?

78c35e5df 1

Корнелия Нинова се включи в почистването на язовир “Батак”