Home » Новини » Мартин Димитров: След третия път правителство ще има. В Петков и Василев виждаме партньори
5fcf6343ffeda2ebec3565fce52c455d e1637249765781 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Мартин Димитров: След третия път правителство ще има. В Петков и Василев виждаме партньори

Мартин Димитров: След третия път правителство ще има. В Петков и Василев виждаме партньори

След третия път ще има правителство. След първите два опита, които бяха неуспешни и Демократична България не получи мандат за съставяне на кабинет, ще има кабинет за трети път. Виждаме партньори в новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Това обясни в ефира на Нова нюз Мартин Димитров от Демократична България.

Той вижда две възможности за формиране на правителство: “Има два центъра, които могат да се справят с тази задача. Единият е ГЕРБ -ДПС, които са заедно от много години, въпреки че няма да го признаят. А другият е – ДБ и партньори. Тази нова формация може да бъде такъв партньор.

” Според него е важно да се види „кой ще може да расте в тази динамична ситуация“. “ДБ се разраства, както можете да видите от последните проучвания на общественото мнение. Трябва да направим всичко възможно, за да получим гласовете в десния център. Това, което новият проект може да направи, е да вземе гласове отляво. Това би било полезно за идеята на формиране на кабинет. Ние виждаме това като нещо положително, защото за да съставите правителство, имате нужда от подкрепа “, убеден е Димитров.

“Имаме сериозни различия с Румен Радев”, каза той на въпрос за отношението на “Демократична България” към настоящия държавен глава “, каза той. “Ние от БД трябва да излъчим свой собствен кандидат за президент, ако можем да убедим и подготвим достатъчно силна фигура за това. Решението ще зависи от ръководството на партиите в коалицията”, каза Димитров. “След санкциите по Закона на Магнитски у нас няма достатъчно смелост за борба с корупцията. За да я намалим, трябва да признаем, че имаме проблем с корупцията. Виждате, че ГЕРБ и ДПС отричат ​​това”, добави той.

2021-09-19
x

Check Also

Египетският парламент одобри 13 нови министри

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси обяви промени в кабинета с цел подобряване работата на ...