in

Мая Манолова: Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов

0000486609 article2

Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов. Ако има данни, че сме подслушвани незаконно, ще очакваме отговорните институции да предприемат действия спрямо лицата, които са го извършили, допуснали и разпоредили.
Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова и представители на коалицията на брифинг пред Бюрото за контрол на СРС днес. Те внесоха 11 заявления с искане за проверка дали са подслушвани по време на предизборната кампания и на протестите.

„След като влезем в 46-ото Народно събрание, ще създадем анкетна комисия за проверка на скандала със специалните разузнавателни средства. На парламентарната комисия няма кой да откаже достъп, както и до регистрите в съдилища. Ще проверим дали са унищожавани доказателства“, категорична бе Манолова.

„Внасяме заявления за проверка дали по отношение на мен като лидер, представители на коалицията, водачи на листи и участници в протести, е използвано подслушване и други специални разузнавателни средства“, заяви Манолова.

Тя подчерта, че нейното заявление е за проверка, която да обхване и предизборната кампания за местните избори през 2019 г.

„Внасяме заявленията, защото имаме информация, че се унищожават веществени доказателства и че ще има опити този огромен скандал да бъде потулен. Когато всеки от нас е попитал за това бил ли е подслушван, ще се наложи впоследствие органите да отговарят за десетки лъжи, ако са излъгали“, допълни Манолова.

„Твърденията са, че са подслушвани политици от извънпарламентарната опозиция – „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и Има такъв народ в предизборната кампания. Това са средства за натиск, контрол и рекет срещу политически опоненти. Покрай политиците са подслушвани и журналисти, и обикновени граждани“, каза още тя.

Факти

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

FB IMG 1621953586796

Протест пред ДАНС!

мика зайкова

Мика Зайкова: Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна