Home » Новини » Михнев: Трябва национален консенсус за Северна Македония
d0bcd0b8d185d0bdd0b5d0b2 d182d180d18fd0b1d0b2d0b0 d0bdd0b0d186d0b8d0bed0bdd0b0d0bbd0b5d0bd d0bad0bed0bdd181d0b5d0bdd181d183d181 d0b7 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Михнев: Трябва национален консенсус за Северна Македония

Михнев: Трябва национален консенсус за Северна Македония

 “Напълно несъстоятелно е опозицията да говори, че никой не я слуша, а ние я каним на КСНС. Има нови обстоятелства. Брожението в македонското общество относно на българския клуб в Битоля е едно обстоятелство. Най-малкото, това, че Путин иска да дестабилизира Балканите, е ново обстоятелство.

Още по темата

22 май 2022 15:41

42

Всички тези неща трябва да ги говорим. Когато един въпрос е толкова наболял, трябва национален консенсус. Не става по стария начин от Банкя да се взема решението”, заяви той.

Михнев, който е бивш член на младежката организация на ГЕРБ, подчерта, че е напуснал партията именно защото не му е било приятно да му се “спускат решения”. Това заяви пред БНТ Атанас Михнев, зам.-председател на парламентарната външна комисия от “Продължаваме промяната”

Въпреки социологическите проучвания, според които подкрепата към “Продължаваме промяната” спада, те остават последователни в принципите си.

“Промяната не е лесно нещо да се случи, но големите проблеми вече не се решават тихомълком. Да, взимаме тежи решения, управляваме в тежко време, но и преди изборите социологията ни слагаше на трето, четвърто място”, подчерта Михнев.

“Първо – външният дълг намаля, да продължим с факта, че износът на България се е вдигнал с 38%, а външните инвестиции са стигнали 300%. Това се генератори на растежа, с които ще върнем външния дълг Хайде да спрем да плашим хората, да се върнем на това, че вдигнахме пенсиите с 20%, учителските заплати растат. По този път сме тръгвали, труден е, защото икономиката работи на пълни обороти и има нужда от свежест, а единствената свежест е иновацията.

Михнев не вижда с какво точно управляващите са обидили ГЕРБ и призова някой да му покаже конкретни доказателства.

“Когато в световната икономика скачат цените на структуроопределящи фактори, е нормално целият свят да се притеснява, но другите държави имат много по-висока покупателна способност”, подчерта Михнев.

 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Евакуация в столичното метро, причината – пламнал вагон

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Пламнал вагон на столичното метро уплаши пътниците този следобед, съобщава БГНЕС. ...