in

Младен Маринов: МВР да изготви списък с “правилните” медии

“Само за 2 месеца служебният министър на вътрешните работи успя да превърне информационното „лице“ на МВР – официалната интернет страница на Министерството, в пародия на в. „Работническо дело“ от най-мракобесните времена на комунистическия режим. Тогава с уводен материал във в. „Работническо дело“ се заклеймяваха и осъждаха враговете на Партията. Без съд и присъда, без доказателства и по фабрикувани материали в същия вестник. Присъдата в „Работническо дело“ означаваше и присъда в живота. Комунистическите следователи от Държавна сигурност не разследваха, те четяха „Работническо дело“ и издаваха присъди”.

Това написа в профила си във Фейсбук бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов. Ето и останалата част от изложението му:

“Вчера /б.р. петък/ в 18 часа и 32 минути на сайта на МВР е публикуван неизведен със съответния номер материал, чийто краен адресат (чрез Министъра на правосъдието) е Висшият съдебен съвет. Авторът е служебният министър Бойко Рашков, същият е следовател от Държавна сигурност (ДС). С този материал, определен от следователя от ДС като“сигнал“, изпълнителната власт на Република България настоява за отстраняването на длъжностно лице от съдебната власт на същата Република България. Според демократичната Конституция на Република България, трите власти – изпълнителна, законодателна и съдебна, са разделени и подобно действие се определя единствено като грубо вмешателство на едната власт в работата на другата. Особено, когато в “сигнала” на лицето Рашков, както във в. „Работническо дело“ преди 1989 г., са приложени единствено медийни публикации.

Означава ли това, че същият подход – публикации в интернет, ще бъде прилаган в бъдеще и при работата на органите на МВР за разкриването на престъпления срещу българските граждани? Още повече, когато за провеждането на, уж, „честни и прозрачни“ избори МВР използваше единствено и само анонимни сигнали, за да тероризира и репресира кметове, общински съветници и симпатизанти на ГЕРБ. Също позната практика от времето на комунистическата ДС, издигнала в култ милиционерския инструмент, наречен „анонимен сигнал“.

Кои публикации в интернет ще имат по-голяма доказателствено стойност? Редно е МВР да изготви списък с “правилни” медии, чиито публикации са „абсолютно доказателство“ за виновност. И на другите медии, чиито журналистически материали не представляват никакви доказателства. Така ще бъде ясно, че като си попаднал във фокуса на “правилните” интернет издания вече си приключен. Станал си част от „бившите хора“. Нали, така?”, допълва Маринов.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

4cb1d486380656a7e620a4e60c818157 levski - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Отбелязваме 184 години от рождението на Васил Левски

Отбелязваме 184 години от рождението на Васил Левски

b04c1e04d hadjigenov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Хаджигенов не изключи подкрепа от БСП и ДПС за отстраняването на Гешев

Хаджигенов не изключи подкрепа от БСП и ДПС за отстраняването на Гешев