in

Монархията ще изглежда по различен начин, след като Филип си отиде

Британското кралско семейство се е сблъскало с някои кризи в последно време, но погребението на херцога на Единбург сигнализира за нова фаза в монархията.

За първи път от 73 години кралицата е без сродната си душа, най-довереният й съветник, който е бил там от самото начало.

Кралицата често се обръщаше към съпруга си за професионален съвет и почти винаги се възползваше от неговите съвети. Зад кулисите той пое лидерство в много аспекти от живота на семейството. Сега кланът очертава нов път напред, след като положи любимия си патриарх да си почине.

Това, на което сме свидетели, е монархия, която се адаптира и развива в реално време. Това е труден период за Обединеното кралство, което, честно казано, не е толкова обединено в момента. В Шотландия призивите не изчезнаха, епизоди на бурни вълнения избухнаха в някои части на Северна Ирландия през последните седмици и Англия е изправена пред нещо като криза на идентичността след Брекзит.

Кралицата несъмнено ще продължи, както винаги, благодарение на вечния си ангажимент към дълга и службата. Тя все още ще определя монархията като символ на единство и приемственост. Но виждаме и възрастни членове на кралското семейство, които се обединяват около нея в отсъствието на Филип.

Това със сигурност беше така през изминалата седмица. Въпреки известни търкания в различни семейни отношения, нейните деца, а след това и внуци, се появиха, за да предадат как се справя и да споделят мили спомени за херцога и работата му.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

210414032002 saphir submarine file exlarge 169 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Франция разрязва две подводници с ядрена енергия наполовина, за да направи една нова

Франция разрязва две подводници с ядрена енергия наполовина, за да направи една нова

773x435 cmsv2 bc649b8b 3dc1 5f11 b52b b9e6bd5448e6 5555360 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Бойко Борисов казва, че няма да бъде следващият премиер на България

Бойко Борисов казва, че няма да бъде следващият премиер на България