Home » Новини » Москва обвини Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“
d0bcd0bed181d0bad0b2d0b0 d0bed0b1d0b2d0b8d0bdd0b8 d0b8d0b7d180d0b0d0b5d0bb d187d0b5 d0bfd0bed0b4d0bad180d0b5d0bfd18f d0bdd0b5 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Москва обвини Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“

Москва обвини Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“

Москва обвини днес Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“, изостряйки нападките си, след като първият дипломат на Русия възроди конспиративна теория, че Адолф Хитлер има и „еврейска кръв“, предаде Франс прес.

„Обърнахме внимание на антиисторическите изявления на (израелския) външен министър Яир Лапид, които до голяма степен обясняват решението на сегашното правителство да подкрепя неонацисткия режим в Киев“, посочи в комюнике руското дипломатическо ведомство. „Историята, за нещастие, познава трагични примери на сътрудничество между евреи и нацисти“, продължава текстът.

В интервю за италианска медия Лавров заяви, че украинският президент Володимир Зеленски се противопоставя на твърденията за нацизъм в Украйна с аргумента, че той самият е евреин, но отбеляза, че „Хитлер също е имал еврейска кръв“. Историците гледат скептично на тази конспиративна теория, посочва АФП.

“Това е непростимо, скандално изявление, ужасна историческа грешка и ние очакваме извинение”, коментира Лапид пред новинарския сайт “УайНет”. Да се твърди, че Хитлер е от еврейски произход, е все едно да се твърди, че евреите сами са се убивали, каза Лапид. Да се отправят обвинения към евреите, че са антисемити, е “най-долен расизъм”, допълни той. Лапид отхвърли също твърдението на Лавров, че пронацистки елементи контролират украинското правителство и военните.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-03

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Киев съобщава за 20 000 предполагаеми военни престъпления

По данни на властите в Киев за трите месеца на руската агресия в Украйна са ...