in

Мъж, задържан за пожарите в Кейптаун, които продължават да бушуват

Мъж е задържан във връзка с пожарите в Кейптаун, започнали в неделя сутринта и продължават да бушуват 24 часа по-късно.

„Един заподозрян, който е на около тридесет години е бил задържан снощи в близост до Дяволския връх“, се казва в изявление на град Кейптаун.

Властите ще разследват спекулациите, че са възникнали допълнителни пожари и дали първоначалният пожар е бил акт на палеж, се добавя в изявлението.

Около 150 пожарникари се справяха с пожара в понеделник, който започна в националния парк Кейптаун Таблица планина, повреждайки сгради и подтиквайки евакуацията на туристите от най-известната забележителност на града.

Неблагоприятните метеорологични условия възпрепятстват усилията на пожарникарите да потушат пожара, според град Кейптаун, който заяви, че пожарът „все още не е под контрол … вятърът е основен фактор, допринасящ за това.“

Въздушната поддръжка на пожарите остава заземена поради силния вятър, се казва в актуализация, споделена във Facebook.

Двама пожарникари са ранени и приети в болницата, а девет структури са унищожени при пожара, съобщи в имейл в неделя говорителят на пожарната и спасителна служба в Кейптаун Jermaine Carelse.

Сега огънят се разпространява в посока Вредехоек, разположен в Градската купа, по склоновете на планината Таблица. Всички училища в района са помолени да се евакуират.

„Всички усилия остават съсредоточени върху активното гасене на пожари за момента, въпреки че огънят е трудно достъпен на места и се надяваме, че въздушната противопожарна помощ може да бъде използвана за потушаване на пламъците, преди да стигне до градския ръб“, акаунтът на град Кейптаун в Twitter каза в понеделник сутринта.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от Анита Валентинова

thumb 768x0 idriss deby

Президентът на Чад Идрис Деби е убит във фронтови сблъсъци с бунтовници

3 2

Буш казва, че е бил „шокиран“ от реакциите на хората към приятелството му с Мишел Обама