Home » Новини » Над 380 кучета на две изложби в Пловдив

Над 380 кучета на две изложби в Пловдив

Сподели новината

На 6 и 7 април в Международен Панаир Пловдив ще се проведат две международни изложби на породисти кучета.

Те са организирани от Българска национална федерация по кинология, официалния представител на България в най-голямата и най-стара киноложка организация в света – FCI.

Над 380 кучета, 84 породи от над 15 държави – това е статистиката на събитието до момента. Посетителите ще могат да се насладят както на познати и любими породи като немски овчарки, хъски, йоркшир териери, пудели и дакели, така и на някои по- редки  и впечатляващи породи като ирландски вълкодав, фараоново куче, ши тцу и любимците на кралското семейство на Англия – уелско корги.

Освен двете изложби, в събота ще се проведе и специализирана изложба за българско гонче – традиционна българска порода, която предстои да бъде призната официално от Международната федерация по кинология. На нея записаните до момента са 65 кучета.

Съдийския екип е от доказани експерти от Португалия, Румъния и Хърватска – Руи Оливейра, Петру Мунтеан и Никола Смолич, а наградния фонд е много голям и подсигурен от СЛРБ и различни компании, предлагащи продукти за кучета.

Официалното откриване е в събота от 10:00 ч. между палати 6 и 18, в неделя изложбата започва в същия час.

БНФК и нейния президент зооинж. Георги Христозов канят пловдивчани и гости на града да се насладят на красиви кучета и положителни емоции.

Партнъори на БНФК за това мероприятие са Международен панаир – Пловдив и СЛРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар