in

Николай Хаджигенов е осъден за клевета и обида

Във вторник, 20.07.2021г. Върховният касационен съд е излязъл с окончателно решение, с което е оставил без уважение искането на Хаджигенов да бъде отменено вече влязлото в сила решение, с което е осъден да заплати обезщетение на бизнесмена и собственик на охранителна фирма „Делта Гард” – Димитър Спасов за клевета и обида.

Думите, засегнали Димитър Спасов, са прозвучали от устата на Хаджигенов в предаването „Честно казано” с Люба Кулезич, по несъществуващата вече телевизия „Би Ай Ти” през октомври 2017 г.

Изразите, заради които Димитър Спасов е потърсил справедливост по законен ред, са:

„Димитър Спасов е съпричастен към корупционни схеми в Българската федерация по кикбокс и муай тай” и „Димитър Спасов е „христоматиен пример за корупция”.

Враждата между скандалния адвокат и шефа на охранителната фирма, има своята предистория. Преди да оклевети бизнесмена, Хаджигенов е съдийствал на мачове по кикбокс. Когато Димитър Спасов става президент на Българската Конфедерацията по кикбокс и муай тай, спира реферските права на протестъра.

Тогава от федерацията обосноват мотивите си черно на бяло. „Заповедта му е издадена след обсъждане проявите на Хаджигенов като спортен съдия на международни спортни събития, конфликтното му поведение в средите на останалите спортни съдии, злепоставяне на българския съдийски състав и не на последно място публичните му твърдения, че никога не е бил съдия на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. Това автоматично води до отнемане и международните му права”, заявява по този повод преди години секретарят на федерацията Мария Козлева.

„Всеки, който си упражнява риториката на мой гръб или на гърба на охранителната фирма, ще бъде съден до дупка! Опашката е дълга и никой няма да бъде пропуснат или забравен“, заявява Димитър Спасов.

източник: Tribune.bg

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

20210723 070808 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - НС днес ще изслуша Стойлов и Рашков за прекратяване мандата на Гешев

НС днес ще изслуша Стойлов и Рашков за прекратяване мандата на Гешев

apostol minchev i todor anastasov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Премиерът Янев изненадващо уволни заместник на министър Комитова

Премиерът Янев изненадващо уволни заместник на министър Комитова