in

НС днес ще изслуша Стойлов и Рашков за прекратяване мандата на Гешев

Депутатите ще изслушат вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър проф. Янаки Стоилов по темата за прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНТ.

Вчера магистратите от ВСС отхвърлиха като „недопустимо” искането за предсрочното освобождаване на главния прокурор с 12 гласа “против” и 8 “за”. Предложението беше внесено от министър Стоилов след доклад на колегата му Бойко Рашков. Според събраните данни в него Иван Гешев е оронил престижа на институцията и нарушил закона, оповестявайки информация по текущи разследвания.

След няколко часови дебати между магистратите самият Гешев коментира, че действията срещу него целят компрометиране на ВСС.

Днес депутатите ще изслушат мотивите на правосъдния министър да поиска прекратяване на мандата на главния прокурор и доклада на вътрешния министър, на който се базира това искане.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

1618769114 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Днес Президента ще проведе консултации с парламентарно представените партии

Днес Президента ще проведе консултации с парламентарно представените партии

b04c1e04d hadjigenov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Николай Хаджигенов е осъден за клевета и обида

Николай Хаджигенов е осъден за клевета и обида