in

Огнян Герджиков: Смятам, че за добро или лошо ерата “ГЕРБ” си отива.

3c269125c 84

ГЕРБ ще бъдат държани извън властта. Те все още са силни, но нямат съюзници и са сами. Загубиха изборите, макар и с малко. Не виждам бъдещето им да е много блестящо. Всичко може да се случи при нови избори, но смятам, че за добро или лошо ерата “ГЕРБ” си отива.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия проф. Огнян Герджиков.


Бившият служебен премиер обаче не смее да прогнозира какво точно ще се случи с бъдещето на 46-тото Народно събрание и правителството, предложено от „Има такъв народ“. Според него никак не е сигурно, че съставът на кабинета, предложен от формацията на Трифонов, ще бъде одобрен. 


„Има сериозни различия между така наречените „партии на протеста“ и „Има такъв народ“. Те действат по начин, по който не е действано сякаш досега и имат едно особено самочувствие, сякаш нямат 65 депутати, а 165. Огромна част от предложените имена са съвсем непознати.  А все пак трябва да има хора с биография. Хубавото е, че в предложения кабинет има немалко юристи, което е подходяща професия за хора, които се занимават с политика. Допреди 2-3 дни бях оптимист, но от няколко дни ми се струва, че тази вероятност е толкова крехка, че може да се счупи“, посочи още Герджиков.


Той заяви, че няма представа кой е наредил кабинета на ИТН. Очевидно е обаче, че има сблъсъци на интереси. 


„Не смятам, че ИТН мисли за експертно правителство. Изявени експерти не виждам там. Експерти има в сегашния служебен кабинет. Това са високи професионалисти. Критика винаги ще има. И Господ да дойде… Ние много обичаме да вадим мръсните ризи и това е нещото, което доста ни пречи“, коментира още проф. Герджиков.


По думите му 99.9% е сигурно, че третият мандат би отишъл при БСП.  


„Те имат готова формула служебният кабинет да бъде направен редовен. Защо това да е измиване на ръцете? Този служебен кабинет в общи линии работи чудесно. Те виждат, че кабинетът в момента е много добър. Защо тези министри да не се съгласят да влязат в редовен кабинет на левицата? Те в крайна сметка служат на България, не на президента, не на БСП“, коментира още Герджиков. 


По думите му ролята на президента е излязла на преден план, но Герджиков определи като нелепи твърденията, че вървим към президентска република. 


„То не става така. Иска се ревизия на Конституцията. Различно е от това, което се случва в момента. Качествен ли е кабинетът? Както разбирам, голяма част от българския народ го одобрява. Не съм срещал такова одобрение за последните 30 г.“, коментира още проф. Герджиков.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

eca54e118 lubo koliovski

Любо Кольовски: Везните в общественото пространсто все повече се накланят в посока минус за проектокабинета на ИТН.

FB IMG 1628152415267

Корнелия Нинова: Най-накрая започва да се случва нещо разумно.