in

Огнян Герджиков: Смятам, че за добро или лошо ерата “ГЕРБ” си отива.

ГЕРБ ще бъдат държани извън властта. Те все още са силни, но нямат съюзници и са сами. Загубиха изборите, макар и с малко. Не виждам бъдещето им да е много блестящо. Всичко може да се случи при нови избори, но смятам, че за добро или лошо ерата “ГЕРБ” си отива.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия проф. Огнян Герджиков.


Бившият служебен премиер обаче не смее да прогнозира какво точно ще се случи с бъдещето на 46-тото Народно събрание и правителството, предложено от “Има такъв народ”. Според него никак не е сигурно, че съставът на кабинета, предложен от формацията на Трифонов, ще бъде одобрен. 


“Има сериозни различия между така наречените “партии на протеста” и “Има такъв народ”. Те действат по начин, по който не е действано сякаш досега и имат едно особено самочувствие, сякаш нямат 65 депутати, а 165. Огромна част от предложените имена са съвсем непознати.  А все пак трябва да има хора с биография. Хубавото е, че в предложения кабинет има немалко юристи, което е подходяща професия за хора, които се занимават с политика. Допреди 2-3 дни бях оптимист, но от няколко дни ми се струва, че тази вероятност е толкова крехка, че може да се счупи”, посочи още Герджиков.


Той заяви, че няма представа кой е наредил кабинета на ИТН. Очевидно е обаче, че има сблъсъци на интереси. 


“Не смятам, че ИТН мисли за експертно правителство. Изявени експерти не виждам там. Експерти има в сегашния служебен кабинет. Това са високи професионалисти. Критика винаги ще има. И Господ да дойде… Ние много обичаме да вадим мръсните ризи и това е нещото, което доста ни пречи”, коментира още проф. Герджиков.


По думите му 99.9% е сигурно, че третият мандат би отишъл при БСП.  


“Те имат готова формула служебният кабинет да бъде направен редовен. Защо това да е измиване на ръцете? Този служебен кабинет в общи линии работи чудесно. Те виждат, че кабинетът в момента е много добър. Защо тези министри да не се съгласят да влязат в редовен кабинет на левицата? Те в крайна сметка служат на България, не на президента, не на БСП”, коментира още Герджиков. 


По думите му ролята на президента е излязла на преден план, но Герджиков определи като нелепи твърденията, че вървим към президентска република. 


“То не става така. Иска се ревизия на Конституцията. Различно е от това, което се случва в момента. Качествен ли е кабинетът? Както разбирам, голяма част от българския народ го одобрява. Не съм срещал такова одобрение за последните 30 г.”, коментира още проф. Герджиков.

What do you think?

25 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

eca54e118 lubo koliovski - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Любо Кольовски: Везните в общественото пространсто все повече се накланят в посока минус за проектокабинета на ИТН.

Любо Кольовски: Везните в общественото пространсто все повече се накланят в посока минус за проектокабинета на ИТН.

FB IMG 1628152415267 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Корнелия Нинова: Най-накрая започва да се случва нещо разумно.

Корнелия Нинова: Най-накрая започва да се случва нещо разумно.