in

Опит за натиск! Жена от централата на ГЕРБ пращала есемеси с указания към членове на РИК да не подписват протоколите заради машините

d9402e5e3 boiko borisov ministerski suvet 2 fit gallery slider

От централата на ГЕРБ давали чрез sms указания на членове на РИК да не подписват за нищо на света изборните протоколи. Посъветвали ги да се мотивират в края на документа с това, че уж има разлика в броя на отрязъците в урната за гласуване и показанията на машината. Фрог нюз научи от източници в прокуратурата за скандалния опит за натиск и вмешателство в изборния процес.

Първият такъв случай е бил засечен в Кюстендил. Председател на комисия – жена,  е получила днес sms от непознат номер. В него се посочвал текста, който трябвало да впише в края на протокола след като изборния ден приключи. Председателката решила да се обади на въпросния номер, за да разбере за какво става дума. Отсреща женски глас й обяснил какво да направи. След като чула какво точно се иска от нея, дамата отказала да изпълни нареждането и прекъснала връзката. Притеснена, малко по-късно споделила за случката пред колеги. 

Така представители на различни партии разбрали за  опита за натиск. По случая били сигнализирани съответно полицията и прокуратурата. Насрещна проверка показала, че телефонът, от който е пратено писмото, е на жена от централата на ГЕРБ, допълниха от държавното обвинение.  По-задълбочена проверка показала, че такива есемеси са пращани и на членове на още няколко комисии в София. По случая вече има разпитани лица.  Експерти не изключиха възможността от ГЕРБ да са се опитвали да си осигурят възможности за оспорване на изборите.  Не е случайно, че днес лидерът на Бойко Борисов заяви пред журналисти, че машините са „пипани“. Томислав Дончев преди малко пък каза, че ще проверят този факт.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

75901be1d ninova

Нинова: Подкрепата ни за ИТН този път няма да е безусловна

payimage2 3146098136568325476 big

Слави Трифонов: Днес беше един хубав ден за българската демокрация