Home » Новини » Откритие: колко време се запазват антителата след прекаран коронавирус?

Откритие: колко време се запазват антителата след прекаран коронавирус?

В човешкия организъм антитела срещу ковид19 се запазват за срок до осем месеца, след като е била поставена диагнозата. Това е извод, направен от изследователи, работещи в миланска клиника. Установили са го в съвместно проучване заедно с експерти от ВЗИ.

В изследването са участвали 162-ма пациенти. Авторите на изследването са посочили, че продължителността на активността на антителата нямат пряка зависимост с тежестта, с която е протекла инфекцията.

При нови пациенти, заразени с covid-19, които не развият антитела в първите две седмици от момента на заразяване, рискът от развитие на по-тежка форма на заболяването е сериозен.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената