Home » Новини » Очакват се интензивни валежи в Западна България

Очакват се интензивни валежи в Западна България

Сподели новината
„Днес времето ще бъде динамично, очакват се валежи. Силни градушки не се очакват. Неблагоприятните явления ще бъдат изместени по отношение на количествата на валежите. Те ще бъдат повече в югозападните и централните южни райони. Ще има гръмотевична дейност“, посочи синоптикът Петър Янков в студиото на „България сутрин“.

Той посочи, че в събота денят ще бъде топъл с температури от 27 до 34 градуса.

„В ранните сутрешни часове в неделя ще започнат процеси на извалявания. Има отново условия за образуване на „македонска депресия“, която ще донесе интензивни валежи в Западна България. Тя се характеризира със силни ветрове, но бързо отминава“, допълни синоптикът.

Янков отбеляза, че в неделя времето ще бъде с превалявания преди обед, а следобед с повече слънце.

„Активните атмосферни процеси през тези дни и през следващата седмица ще бъдат под знака на атлантическите нахлувания. От тях се спускат хладни вълни, които бързо преминават през Балканите от запад на изток и затова се наблюдава усилване на вятъра“, каза гостът на Bulgaria ON AIR.

„От 1 до 9 юли валежите у нас ще бъдат често явление, главно с атлантически нахлувания. Нашето Черноморие ще бъде приветливо, с по-малко валежи“, завърши Петър Янков.
 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар