in

Още десет членове на Конгреса се присъединяват към съдебното дело на NAACP срещу Тръмп и Джулиани за заговор за подбуждане на американски бунт в Капитолия

Десет членове на Конгреса, които бяха в галерията на House, когато бунтовниците нарушиха Капитолия на 6 януари, добавят имената си към делото, заведено за първи път през февруари срещу бившия президент Доналд Тръмп и бившия му личен адвокат Руди Джулиани.
Делото, заведено за първи път от представителя на Демократичната партия Бени Томпсън и NAACP, обвинява Тръмп и Джулиани в заговор с екстремистки групи Гордите момчета и пазителите на клетвата, за да подбудят бунта на Капитолия.
Измененият иск сега описва личните истории на всеки член, описвайки как те са избягали за малко от тълпата и как някои все още сънуват кошмари и безпокойство месеци по-късно.
„Докато седях в офиса си на 6 януари с размирици, обикалящи коридорите, се страхувах за живота си и си мислех, че ще умра“, заяви представителят Стив Коен от Тенеси в изявление. “Това нашествие беше пряк резултат от реториката и думите на Доналд Тръмп. Призивите му да се съберат във Вашингтон на 6 януари и посланието му” да бъдем силни “осуетиха функционирането на нашата конституция.” В делото Коен разкрива, че е избягал в кабинета си близо до Капитолия, когато тълпата го е нахлула на 6 януари, седнал с изключени светлини и бейзболна бухалка в ръка за защита в продължение на два до три часа.
Членовете, присъединили се към делото, са Коен, представители. Карън Бас от Калифорния, Бони Уотсън Колман от Ню Джърси, Вероника Ескобар от Тексас, Ханк Джонсън младши от Джорджия, Марси Каптур от Охайо, Барбара Лий от Калифорния, Джери Надлър от Ню Йорк, Прамила Джаяпал от Вашингтон и Максин Уотърс от Калифорния.
Надлър и Уотърс бяха особено откровени и пламенни критици на Тръмп по време на неговото президентство. Надлер ръководи първия импийчмънт на Тръмп в края на 2019 г. и като председател на Комитета на съдебната власт на Парламента той призова за импийчмънт и отстраняване от длъжност на Тръмп в деня след въстанието на Капитолия. В крайна сметка Тръмп бе оправдан и по двата процеса за импийчмънт на Сената.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

hong kong city view 5 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - За Хонконг и мръсните пари

За Хонконг и мръсните пари

thumb 768x0 idriss deby - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Президентът на Чад Идрис Деби е убит във фронтови сблъсъци с бунтовници

Президентът на Чад Идрис Деби е убит във фронтови сблъсъци с бунтовници