Home » Новини » Пазачи и кучета ще възпират нападенията в училище в Нигерия

Пазачи и кучета ще възпират нападенията в училище в Нигерия

Сподели новината

Властите в нигерийския щат Кацина казват, че кучетата и молитвените сесии ще бъдат част от новата система за сигурност за защита на учениците в училищата от престъпници.

Училищата в Северна Нигерия са подложени на засилени атаки от въоръжени престъпници, отвлекли стотици ученици от декември насам.

Повече от 300 момчета бяха отвлечени от училище в района на Канкара в щата Кацина през декември, но по-късно бяха освободени.

Миналият месец беше наредено да бъдат закрити публичните интернати в щата след засилени атаки срещу училища в северозападна Нигерия.

При повторното отваряне на училищата миналата събота държавният комисар по образованието Бадамаси Чаранчи обяви, че ще бъдат въведени нови мерки за сигурност, за да се предотвратят по-нататъшни атаки.

В допълнение към периметровата ограда, петима пазачи и охранителен пост, кучетата ще бъдат разположени и в държавните интернати.

„Бяхме посъветвани да разположим тези кучета във всяко училище, тъй като те имат специални способности да откриват всеки нарушител по-бързо от хората в много случаи“, каза той.

Той добави, че кучетата ще предупреждават учениците и други агенти по сигурността в случай на натрапници или бандити.

Той не каза колко кучета ще бъдат разположени във всяко училище, но заяви пред BBC Hausa, че училищата ще имат програма за развъждане на кучета.

Ще има и поне три ежедневни молитвени сесии във всички държавни училища в преобладаващата мюсюлманска държава, за да се молят срещу нападения от бандити, каза той пред Би Би Си.

Много държавни средни училища в северозападна Нигерия остават затворени, тъй като властите се опитват да намерят решения за засилените атаки срещу училища от страна на бандити, изискващи плащания за откуп.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената