in ,

Партия ГЕРБ иска допълнителни 70 млн. лв за подпомагане на земеделските производители

768x432 23

Партия ГЕРБ иска допълнителни 70 млн. Лв. За подпомагане на земеделските производители. Предложението е внесено между двете четения на актуализацията на бюджета, съобщи БНР.

Средствата са планирани за подпомагане на земеделските стопани в сектора на животновъдството и плодовете и зеленчуците. Вносителите на петицията мотивират предложението си с тежкото финансово положение на земеделските стопани поради рекордно високите цени на фуражите.

Водещият вносител Десислава Танева се оправда със следните думи:

Цените на крайните продукти в животновъдството са практически незначителни. България произвежда рекордно количество пшеница, борсовите цени на този вид зърно са на рекордно високи нива, разликата спрямо цените от предходната година варира от 20 до 60%.

Подкрепата за животновъдството е спешно необходима. Предложението, внесено между двете четения на актуализацията на бюджета, отговаря на очакванията на земеделските производители, които преди дни блокираха главния път София – Варна, настоявайки техният сектор да бъде включен в актуализацията на бюджета.

По -рано днес, в интервю за БНР, финансовият министър Асен Василев заяви, че предложената от правителството актуализация на бюджета може да обхване искания от различни индустрии за допълнителна подкрепа. Министър Василев обаче посочи, че решението за конкретните разходи вече е в ръцете на парламента, където предстои второ четене на актуализацията.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

c4ff8d3e0 luba kulezich

Люба Кулезич: Има умора от пропилян политически живот, от износени политически партии, които не представляват своите избиратели

2021 09 05 21.41.17

Основателят на СДС почина