Home » Новини » Пет палатки блокираха централния вход на Съдебната палата

Пет палатки блокираха централния вход на Съдебната палата

Сподели новината

Тази сутрин Съдебната палата в София осъмна под блокада. Пет палатки на протестиращи блокираха централния вход на сградата. Те са сформирали и графици за дежурства, така че районът около Палатата да е под наблюдение 24 часа.

„Зона без каскети“ ще е мотото на лагера. Според организаторите лагерът ще бъде идентичен като този на „Орлов мост“ през лятото на 2020 г. Надават се, че полицията няма да попречи на протеста.

Още миналата седмица общественото недоволство пред сградата на съда се възобнови с нова сила , като този път то е с конкретно искане – оставката на главния прокурор Иван Гешев. Група граждани дори успя да влезе в Палатата и да престои часове наред пред кабинета на „Главния“, скандирайки: „Гешев е позор. Оставка и затвор!“.

От тази сряда, 9 юни, БОЕЦ също ще блокира Съдебната палата, за да не допусне Гешев да припари до работното си място. Лидерът на организацията Георги Георгиев заяви, че е получил подкрепа от всички партии на протеста.

Междувременно „Правосъдие за всеки“ продължава да организира протест веднъж седмично срещу Гешев, както и с искане за спешна реформа в съдебната система.

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената