in

Поетесата Бояна Николова е красивата съпруга на кандидата за премиер Пламен Николов

7953c4595 boiana jena

Кандидатът за премиер Пламен Николов е женен за поетесата от Шумен Бояна Николова. Преди пет години тя представи дебютната си книга ”Думи в сребърна кутия”, която получава похвала от известни български поети.

„…Днес литературата ни, жадна за нови пътища, ще открие в тази „Кутия“ нови съкровени съкровища от думи. Вярвам, че бялата птица на Бояна ще покаже пролетта дори на мойта есен.“ – тази рецензия на Любомир Левчев е публикувана на корицата на книгата.


На представянето на книгата в родния и Шумен освен председателят на дружеството на шуменските писатели Антонин Горчев, говорил и философът Пламен Николов, представен като съпруг и преводач на поетесата.


„Бояна е културолог, а Пламен Николов е философ и това неизбежно е дало своя отпечатък върху поетичните текстове, чиито търсения спираловидно пресичат полето на естетическите, етическите и философските концепции. Същевременно книгата потапя в изисканата атмосфера на една чисто женска поетическа визия с така характерните за нея драматичност, колебания, покоряване, любов, родителски трепети и пътуване през времето.“, коментират след представянето организаторите на литературното събитие от Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен.


Бояна Николова e родена в Шумен през 1978 година. Завършва Гимназията с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров“, с профил френски. След това завършва Културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, пише още Факти.бг.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2112538918

Летящият цирк на „Има такъв народ“

photo verybig 193078

БОЕЦ осъди прокуратурата