Home » Новини » Пожарът в Кейптаун унищожава историческите колекции

Пожарът в Кейптаун унищожава историческите колекции

Скъпоценни колекции и сгради са унищожени в Кейптаун от пожар, който все още бушува по склоновете на Трапезната планина.

Представителите на университета в Кейптаун казват, че пълният размер на щетите, причинени от пожара, ще бъде известен едва след като засегнатите сгради бъдат обявени за безопасни и оценителите са влезли.

Длъжностни лица обаче съобщават, че 200-годишната библиотека на Джагър на университета е превърната в пепел и че е засегната част от нейната библиотека за африкански изследвания, колекция от африкански филми, правителствени публикации и други публикации.

Местен сайт за новини сподели видеоклип с последствията.

Изгубени в огъня са около 3500 колекции, включително колекцията Bleek-Lloyd на езика и митологията на Сан (Бушман), според университета.

Някои от резиденциите на университета също бяха повредени.

Учебните занятия са преустановени там за следващите два дни, а около 4000 студенти са евакуирани.

Разселените студенти бяха настанени за една нощ в близките хотели.

Междувременно обществеността дарява храна и вода на засегнатите, а някои предлагат подслон.

Пожарът в Кейптаун унищожава историческите колекции

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената