Home » Любопитно » Популярни факти за секса, които се оказаха неверни
d0bfd0bed0bfd183d0bbd18fd180d0bdd0b8 d184d0b0d0bad182d0b8 d0b7d0b0 d181d0b5d0bad181d0b0 d0bad0bed0b8d182d0be d181d0b5 d0bed0bad0b0d0b7 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Популярни факти за секса, които се оказаха неверни

Популярни факти за секса, които се оказаха неверни

Помага ли сексът да отслабнете? Наистина ли мъжете мислят за „това“ всяка минута? Може ли сексът да провокира сърдечен удар? От jenatadnes.com са събрали факти и предположения за това много приятно забавление.

Страстният секс може да замести тренировка във фитнеса

Всъщност: Половин час горещ секс изгаря само 85-150 калории (в зависимост от интензивността). За да загубите само един килограм (тоест да изгорите около 3500 калории), трябва да правите секс 35 пъти – а всъщност още повече, защото малко двойки могат да издържат натоварване за половин час. Така че, уви, ще трябва да се откажете от идеята да отслабвате със секс.

Разликата между женската и мъжката пикова сексуална активност е 10 години

Всъщност: Въпреки факта, че възрастовият пик на нивото на половите хормони при мъжете и жените е различен (18 години за мъжете и 23-25 ​​години – за жените), честотата на правенето на любов не е различна при връстници от двата пола на всяка възраст. Мъжете и жените на една и съща възраст правят секс с приблизително една и съща честота – защото силата на сексуалния нагон в никакъв случай не е единственият фактор, който влияе върху желанието за интимни ласки.

Сексът може да предизвика сърдечен удар

Всъщност: Напротив, редовният секс помага за поддържане на здраво сърце. Медицинско изследване показва, че шансът за инфаркт по време на секс при мъжете, които не пушат и нямат диабет, е едно на един милион. Включително, защото физическият стрес, който повечето от тях изпитват, докато правят секс, не надвишава натоварването от изкачване на стълби.

Морските дарове и шоколадът са афродизиаци

Всъщност: За съжаление, нито едно от проведените проучвания не потвърди какъвто и да е ефект от яденето на стриди върху сексуалната възбуда на партньорите. Много морски дарове съдържат цинк, който е полезен за производството на сперма, но в това се ограничават техните „сексуални“ ползи. Що се отнася до шоколада, употребата му може леко да повиши нивото на серотонин, който е отговорен за доброто настроение. Може би това ще направи партньора или партньорката по-палави, но няма гаранция.

Мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди

Всъщност: Учените от Университета на Охайо са развенчали този мит! Доброволци, 238 мъже студенти, са записвали всичките си мисли за храна, сън и секс в продължение на една седмица. И се оказва, че средно всеки млад мъж мисли за секс едва 19 пъти на ден – само веднъж повече, отколкото за храна. Що се отнася до момичетата, участничките в подобен експеримент са мислели за секс 10 пъти на ден (а за храна – 15 пъти).

Всички жени изпитват оргазъм от „традиционния“ секс

Всъщност: За съжаление, точно обратното. Три четвърти от жените не могат да постигнат оргазъм по време на стандартния пенис-вагина контакт, показва проучване, публикувано в американското издание Sex and Marital Therapy. 75% от жените се нуждаят от допълнителна стимулация на клитора или други органи, за да получат оргазъм.

Сексът може да повлияе на спортните постижения

Всъщност: И това също е мит, който вероятно идва от Древна Гърция, както и от традиционната китайска медицина. Няколко проучвания, проведени през последните години, потвърдиха, че сексът не само не влияе негативно на атлетичните показатели, но дори може да ги подобри. Така че може би цели поколения спортисти напълно напразно отказват плътски радости в навечерието на състезанието.

Жените се нуждаят от повече време от мъжете, за да се възбудят

Всъщност: Както показват резултатите от проучване, проведено от специалисти от Университета Макгил, жените и мъжете се нуждаят от приблизително еднакво време, за да достигнат пика на възбудата. И всички причини за „забавянето“ са изключително психологически, физиологично по този въпрос и двата пола са абсолютно равни.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-06-09

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Летният сезон започна с недостиг на работна ръка

Сезонът по морето започна отново с недостиг на работна ръка. От бранша разчитат на ученици ...