in

Поредна рокада: Уволниха шефа на ”Пристанищна инфраструктура”

f009ad497 georgi todorov bgnes

Поредна рокада предприе служебното правителство на Стефан Янев. Министърът на транспорта сменя шефа на Държавното предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Новината съобщиха от ведомството. Обявен е конкурс за нов избор.

Ангел Забуртов е бил освободен със заповед на ресорния министър Георги Тодоров. Мотивите не са посочени. Новината идва обаче, след като преди два дни Административният съд във Варна излезе с решение, с което се нарежда Забуртов да обясни на обществото кой удълбава канала към пристанището до ТЕЦ “Варна”, собственост на Ахмед Доган. 

Решението на съда по повод заявление за достъп до обществена информация на гражданин. Поискана е била информация за сключено споразумение между две държавни предприятия за удълбочаване на Канал 1 и Канал 2 на пристанище „Варна“, както и копие от инвестиционния проект. Отговор обаче така и не идва и се стига до завеждането на делото. 

Финансовият министър Асен Василев посочи сделката като пример за непрозрачно харчене на публичен ресурс. Става дума за 400 милиона лева. Председател на УС на предприятието “Пристанищна инфраструктура” по времето на подаденото по ЗДОИ заявление обаче е настоящият служебен транспортен министър Георги Тодоров. Към днешна дата той не е коментирал публично случая. 


Това не е единствената рокада, предприета от служебният транспортен министър. Съвсем наскоро стана ясно, че се сменя и част от ръководния екип на „Холдинг БДЖ“. Като мотив бе посочено влошаването на показателите на експлоатационната дейност на дружеството в сравнение с 2020 г.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

fc08e62e4 geshev rashkov bgnes

Безпрецедентно! Бойко Рашков поиска „главата“ на Гешев с „дебела“ папка мотиви до Янаки Стоилов /документ/

e6775c265 kalin ianakiev2

Проф. Калин Янакиев: Трети избори са в услуга на задкулисието, олигархията и статуквото