in

Поредна рокада: Уволниха шефа на ”Пристанищна инфраструктура”

Поредна рокада предприе служебното правителство на Стефан Янев. Министърът на транспорта сменя шефа на Държавното предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Новината съобщиха от ведомството. Обявен е конкурс за нов избор.

Ангел Забуртов е бил освободен със заповед на ресорния министър Георги Тодоров. Мотивите не са посочени. Новината идва обаче, след като преди два дни Административният съд във Варна излезе с решение, с което се нарежда Забуртов да обясни на обществото кой удълбава канала към пристанището до ТЕЦ “Варна”, собственост на Ахмед Доган. 

Решението на съда по повод заявление за достъп до обществена информация на гражданин. Поискана е била информация за сключено споразумение между две държавни предприятия за удълбочаване на Канал 1 и Канал 2 на пристанище “Варна”, както и копие от инвестиционния проект. Отговор обаче така и не идва и се стига до завеждането на делото. 

Финансовият министър Асен Василев посочи сделката като пример за непрозрачно харчене на публичен ресурс. Става дума за 400 милиона лева. Председател на УС на предприятието “Пристанищна инфраструктура” по времето на подаденото по ЗДОИ заявление обаче е настоящият служебен транспортен министър Георги Тодоров. Към днешна дата той не е коментирал публично случая. 


Това не е единствената рокада, предприета от служебният транспортен министър. Съвсем наскоро стана ясно, че се сменя и част от ръководния екип на “Холдинг БДЖ”. Като мотив бе посочено влошаването на показателите на експлоатационната дейност на дружеството в сравнение с 2020 г.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

fc08e62e4 geshev rashkov bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Безпрецедентно! Бойко Рашков поиска „главата“ на Гешев с „дебела“ папка мотиви до Янаки Стоилов /документ/

Безпрецедентно! Бойко Рашков поиска „главата“ на Гешев с „дебела“ папка мотиви до Янаки Стоилов /документ/

e6775c265 kalin ianakiev2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Проф. Калин Янакиев: Трети избори са в услуга на задкулисието, олигархията и статуквото

Проф. Калин Янакиев: Трети избори са в услуга на задкулисието, олигархията и статуквото