in

Последна консултация в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет. „Има такъв народ“ се среща с ДПС

Продължават консултациите на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ с политическите сили в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет и извеждане на водещи приоритети в управленската програма. Днес такава среща предстои с Движението за права и свободи, която е последната от предвидените срещи на ръководно ниво между ИТН и парламентарните групи, без ГЕРБ-СДС, в рамките на парламента.

„Има такъв народ“ отправиха покана за разговори с Движението за права и свободи в опит да осигурят възможно най-широко парламентарно мнозинство за бъдещите политики. Срещата е натоварена с най-много очаквания и предизвиква най-силен обществен и медиен интерес.

„Има такъв народ“ покани ДПС, въпреки категоричните позиции на припознатите им партньори „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.

ИТН и ДБ имат споделени основни политически посоки, обявиха председателите на парламентарните групи на двете формации Тошко Йорданов и Христо Иванов в петък, след първата от серията консултации.

„Има такъв народ“ постигна съгласие по управленските приоритети и с “Изправи се БГ! Ние идваме” на разговорите вчера.

С БСП са намерили общи приоритети по време на едночасовата си среща, проведена също вчера, но са се разминали съществено по въпроси, които са част от програмите на двете политически сили. Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че след Националния съвет на БСП днес и решенията от него ще се прецени как ще продължат консултациите.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов подчерта, че смисълът на консултациите е да се очертаят приоритети и политики, а не за личности и тясно партийни интереси. Не се търси формат на управленска коалиция, а краткосрочни и дългосрочни цели, по които да работи бъдещо правителство:

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че има основа за диалог, но няма безусловна подкрепа:

„Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел.“

Срещата между ръководствата на има такъв народ и ДПС е предвидена за 11 часа в зала „Запад“ на Народното събрание.

Frognews.bg

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

9b0baa24a boiko borisov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Емо Славов: Цирковете на доктор Борисов от последните дни не са нищо пред това, което ще гледаме, когато вече има реална опасност да стане обвиняем.

Емо Славов: Цирковете на доктор Борисов от последните дни не са нищо пред това, което ще гледаме, когато вече има реална опасност да стане обвиняем.

714135 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Борисов вчера почти направи Рашков редовен министър с изцепката си срещу него.

Борисов вчера почти направи Рашков редовен министър с изцепката си срещу него.