in

Последна консултация в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет. „Има такъв народ“ се среща с ДПС

c02e3b831 itn bgnes2

Продължават консултациите на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ с политическите сили в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет и извеждане на водещи приоритети в управленската програма. Днес такава среща предстои с Движението за права и свободи, която е последната от предвидените срещи на ръководно ниво между ИТН и парламентарните групи, без ГЕРБ-СДС, в рамките на парламента.

„Има такъв народ“ отправиха покана за разговори с Движението за права и свободи в опит да осигурят възможно най-широко парламентарно мнозинство за бъдещите политики. Срещата е натоварена с най-много очаквания и предизвиква най-силен обществен и медиен интерес.

„Има такъв народ“ покани ДПС, въпреки категоричните позиции на припознатите им партньори „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.

ИТН и ДБ имат споделени основни политически посоки, обявиха председателите на парламентарните групи на двете формации Тошко Йорданов и Христо Иванов в петък, след първата от серията консултации.

„Има такъв народ“ постигна съгласие по управленските приоритети и с „Изправи се БГ! Ние идваме“ на разговорите вчера.

С БСП са намерили общи приоритети по време на едночасовата си среща, проведена също вчера, но са се разминали съществено по въпроси, които са част от програмите на двете политически сили. Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че след Националния съвет на БСП днес и решенията от него ще се прецени как ще продължат консултациите.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов подчерта, че смисълът на консултациите е да се очертаят приоритети и политики, а не за личности и тясно партийни интереси. Не се търси формат на управленска коалиция, а краткосрочни и дългосрочни цели, по които да работи бъдещо правителство:

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че има основа за диалог, но няма безусловна подкрепа:

„Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел.“

Срещата между ръководствата на има такъв народ и ДПС е предвидена за 11 часа в зала „Запад“ на Народното събрание.

Frognews.bg

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

9b0baa24a boiko borisov

Емо Славов: Цирковете на доктор Борисов от последните дни не са нищо пред това, което ще гледаме, когато вече има реална опасност да стане обвиняем.

714135

Борисов вчера почти направи Рашков редовен министър с изцепката си срещу него.