Home » Новини » Почина една от легендите на българския футбол

Почина една от легендите на българския футбол

Сподели новината

Една от емблематичните фигури на българския футбол – Георги Димитров-Джеки е починал след продължително боледуване на 62-годишна възраст. Дълго време той се бореше с рака.

Легендарният защитник е капитан на българския отбор през 1986 година в Мексико. Играл е за няколко клуба, но най-дълго – за ЦСКА. През 1985 година е обявен за футболист номер 1 на България.

Играл е още, за Берое, за Славия, както и за френския отбор Сент Етиен.

Джеки е изиграл 77 мача за националния отбор, в които бележи 7 гола. В 56 от двубоите е с капитанската лента. След като приключва футболната си кариера  е треньор на Марек и Велбъжд.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената