in

Пресни снимки на трапеза показват колко близки са Николай Василев и царя

1198f0b96 vasilev simeon

Нито “Има такъв народ”, нито пък Слави Трифонов се оказаха носителите на вятъра на промяната, поискана от площадите в страната в лятото на 2020 г. Вместо това шоуменът предложи кабинет, чийто състав е със спорна биография. Поводи за съмнения, че зад всичко това стои царя Симеон Сакскобургготски, НДСВ и дългата ръка на ДПС има много, макар и да са минали няколко дни. Сега се появи поредната порция въпроси. Причината – една среща, случила се преди около 3 седмици, на която присъства самият Сакскобургготски и проектопремиера на Трифонов – Николай Василев.

Снимките от въпросната среща не са тайни и са публикувани в социалните мрежи от Ирена Комитова. Царят и Василев са в компанията на няколко дами на форум. Дали са си говорили за събитието обаче няма как да бъдем сигурни. 

Едно е ясно – три седмици по-късно Трифонов печели изборите с малка преднина пред ГЕРБ и подобно на Борисов излиза от Facebook екрана и обявява своето предложение за кабинет от експерти, които говорят езици. Говори за детски градини. За космоса. За съдебна реформа – ни дума. За Гешев – ни дума. 

Но пък твърдостта на Трифонов беше ясна – ще управляват сами и който иска, нека ги подкрепя. Толкова. 

Кой обаче е Николай Василев, който тъкмо вчера заяви, че никога не се е чувствал по-готов да бъде премиер и защо това буди въпроси, че даже и притеснения? 

Политическата кариера на Николай Василев започва в правителството на НДСВ, което бившият премиер Симеон Сакскобургготски сформира през 2001 година. Първият висок пост, който Делян Пеевски заема без какъвто и да било стаж, му е даден именно от Василев. Пеевски прави първите си стъпки в политиката в младежкото НДСВ. 

По време на “царското правителство”, от което Василев е част,  се приватизира държавната телефонна компания БТК и започна модернизацията на БДЖ с купуването на първите мотриси „Сименс“. Василев участва и в правителството на Тройната коалиция.

image 11

Скандалната снимка от преди три седмици хвърля още една сянка на съмнение доколко чисти са намеренията на Трифонов и “Има такъв народ” – царя, Василев и дамите от фотоса обядват в любим на Делян Пеевски клуб – Кристал палас. Твърди се, че там е представен като бъдещия премиер, въпреки че 11 юли тогава е далеч, предизборната кампания тече, а резултатите – не са съвсем ясни. Поне не за всички. 

Джесика Вълчева

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

f884619c1 borisov razpit bgnes

Викнали Борисов по сигнал, че щял да яде някого

d68c90379 maya manolova fb

Манолова: Борисов ме съди, защото съм го нарекла арогантен! Е, не е ли арогантен?