in

Пресни снимки на трапеза показват колко близки са Николай Василев и царя

Нито “Има такъв народ”, нито пък Слави Трифонов се оказаха носителите на вятъра на промяната, поискана от площадите в страната в лятото на 2020 г. Вместо това шоуменът предложи кабинет, чийто състав е със спорна биография. Поводи за съмнения, че зад всичко това стои царя Симеон Сакскобургготски, НДСВ и дългата ръка на ДПС има много, макар и да са минали няколко дни. Сега се появи поредната порция въпроси. Причината – една среща, случила се преди около 3 седмици, на която присъства самият Сакскобургготски и проектопремиера на Трифонов – Николай Василев.

Снимките от въпросната среща не са тайни и са публикувани в социалните мрежи от Ирена Комитова. Царят и Василев са в компанията на няколко дами на форум. Дали са си говорили за събитието обаче няма как да бъдем сигурни. 

Едно е ясно – три седмици по-късно Трифонов печели изборите с малка преднина пред ГЕРБ и подобно на Борисов излиза от Facebook екрана и обявява своето предложение за кабинет от експерти, които говорят езици. Говори за детски градини. За космоса. За съдебна реформа – ни дума. За Гешев – ни дума. 

Но пък твърдостта на Трифонов беше ясна – ще управляват сами и който иска, нека ги подкрепя. Толкова. 

Кой обаче е Николай Василев, който тъкмо вчера заяви, че никога не се е чувствал по-готов да бъде премиер и защо това буди въпроси, че даже и притеснения? 

Политическата кариера на Николай Василев започва в правителството на НДСВ, което бившият премиер Симеон Сакскобургготски сформира през 2001 година. Първият висок пост, който Делян Пеевски заема без какъвто и да било стаж, му е даден именно от Василев. Пеевски прави първите си стъпки в политиката в младежкото НДСВ. 

По време на “царското правителство”, от което Василев е част,  се приватизира държавната телефонна компания БТК и започна модернизацията на БДЖ с купуването на първите мотриси “Сименс”. Василев участва и в правителството на Тройната коалиция.

image 11 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Пресни снимки на трапеза показват колко близки са Николай Василев и царя

Скандалната снимка от преди три седмици хвърля още една сянка на съмнение доколко чисти са намеренията на Трифонов и “Има такъв народ” – царя, Василев и дамите от фотоса обядват в любим на Делян Пеевски клуб – Кристал палас. Твърди се, че там е представен като бъдещия премиер, въпреки че 11 юли тогава е далеч, предизборната кампания тече, а резултатите – не са съвсем ясни. Поне не за всички. 

Джесика Вълчева

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

f884619c1 borisov razpit bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Викнали Борисов по сигнал, че щял да яде някого

Викнали Борисов по сигнал, че щял да яде някого

d68c90379 maya manolova fb - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Манолова: Борисов ме съди, защото съм го нарекла арогантен! Е, не е ли арогантен?

Манолова: Борисов ме съди, защото съм го нарекла арогантен! Е, не е ли арогантен?