in

Приятели на пилота Терзиев с подписка за изграждането на негов паметник

0c95cc650 valentin terziev

Приятели на загиналия преди близо месец пилот на МиГ-29 подполковник Валентин Терзиев са започнали подписка за изграждането на негов паметник. Инициативата беше обявена през социалните мрежи.

Според публикацията има и предложения къде да бъде паметникът в Асеновград. Очакванията са, освен да напомня за пилота, монументът да вдъхновява младите хора.

В петък ще се навърши месец от инцидента на Черно море. Две седмици след него беше открита и черната кутия, която трябваше да даде яснота за последните секунди на полета. Министерството на отбраната обяви, че заради повреда на лентов кабел, кутията ще бъде изпратена в Русия за разчитане.

Към момента няма яснота, дали това е станало. Досъдебното производство за инцидента край Шабла е под специалния надзор на ВКП.

Според съобщение преди полета, не е било установена неизправност на машината.

Пак през социалните мрежи преди дни, съпругата на загиналия пилот припомня, че наближава крайният 30-дневен срок за предварителното следствие срок.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

b4977baff boyko rashkov alternativata

Рашков за изборната търговия: Прокуратурата и бившите държавни органи не са си мърдали пръста, за да каже един лидер: „Аз пак ги бих“

4f4c59786 raicev

Андрей Райчев: Правителство без мнозинство в парламента е като служебно