in

Проверка доказва, че Иван Ангелов-Пилето е изтъргувал фурмите

Иван Ангелов – Пилето – Градуса, който първо сам се похвали пред Комисията по ревизията на Мая Манолова, че е направил добра печалба от дарените на Българския червен кръст от Обединените арабски емирства фурми, а после се отрече от думите си при разпит в прокуратурата, наистина ги е търгувал

Това е доказала проверка на скандалния казус. Официално тя ще излезе до дни, разкрива 19min.bg. До момента единственият публично известен момент по целия заплетен и мъглив казус беше командировъчно на тогавашния икономически министър Караниколов, при това – противозаконно и доста странно за юрист като него, пусната със задна дата.

Понеже става въпрос, ако се вярва на официалните съобщения, за 12 тона от екзотичните плодове, а най-ниската цена е 6 лв. на килограм на борсата, това са поне за 72 000 лв. Котировките обаче стигат 20 лв. на кило, т.е. сумата може да се окаже и 240 000 лв.

Пред парламента собственикът, медийно известен като Пилето,  добави и нов оттенък, който досега не знаехме – че имало частичен бартер за фурмите. Въпросът е колко частичен е бил, ако целият оборот на компанията е приблизително равен само на тази пратка?

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

48bdbcdc5 pensioneri bgnes

50 лв. добавка към пенсиите ще има и през юли, 5% ръст на социалната пенсия за старост

107f53b8c stela nikolova2

Стела Николова: Граждани ме уведомиха, че се готви саботаж на изборите