in

Прокуратурата подхвана фирмата, продадена от Румен Спецов на безимотно лице

Образувано е досъдебно производство за данъчни престъпления

Прокуратурата е започнала проверка на фирмата, която дължи милион и половина лева на хазната, а шефът на данъчните Румен Спецов е бил неин собственик. Това научава bTV от свои източници от държавното обвинение.

Двор с трева до кръста и изоставена кирпичена къща в Ялботина. До тук стигат Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ на живо във „Фейсбук“.

Това е седалище на фирма, която има годишен оборот от 6 милиона лева и дължи на държавната хазна около 1 милиона лева и половина. Разликата е изваждане на ДДС. Самият Данаил Николов няма как да намерим, защото очевидно не живее там и може би господин Спецов го е намерил тук, като е решил да му продава“, казва Тома Биков в живото включване.

Фирмата „Гранекс Трейдър“ обаче е регистрирана на улица „Цветна градина“ в столичния квартал „Лозенец“. А в кирпичената къща в Ялботина е адресната регистрация на собственика Данаил Николов. Той има над 20 фирми, които според отчетите им, са имали обороти за милиони преди да ги купи . В селото не са го виждали повече от 10 години.

Информацията е, че през 2016 г. Румен Спецов е продал „Гранекс Трейдър“ на Николов. За 2017 г. фирмата e включена в списъка на големите длъжници на НАП. От приходната агенция отказаха коментар. Румен Спецов беше лаконичен.

Нямам информация и няма да коментирам темата“, каза той.

По информация на bTV в прокуратурата е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления. Разследва се как и кога фирмата е натрупала над 1 милион задължения към фиска.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2.jpg 1993355410396679482 big

Кьовеши дойде, видя и не ни освободи

0ff4ec8df bbr bgnes

Увеличават членовете на Надзорния съвет в ББР