in

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на кандидат за депутат от Бургас

d89a73c16 geshev2

Главният прокурор Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на кандидат за народен представител на изборите за 46-ото Народно събрание, насрочени за 11.07.2021г.

Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас по реда на чл. 212 ал.2 от НПК и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Събраните доказателства са достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление спрямо обвиняемия, който на 29.06.2021г. в с. Маринка (общ. Бургас) е дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция.

Предвиденото в закона наказание от НК е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

bfb2a8cb4 toshko234

Тошко Йорданов: Ако ИТН излъчи премиер, ще е противоположност на Борисов. Експрет и да не е на „конгречулейшън“

7cfb029e2 nikolai milchev

Николай Милчев: Само на някои им тикнаха в ръцете „мечки“, но не с хляб и сиренце, а със злато и евро