in

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на кандидат за депутат от Бургас

Главният прокурор Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на кандидат за народен представител на изборите за 46-ото Народно събрание, насрочени за 11.07.2021г.

Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас по реда на чл. 212 ал.2 от НПК и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Събраните доказателства са достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление спрямо обвиняемия, който на 29.06.2021г. в с. Маринка (общ. Бургас) е дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция.

Предвиденото в закона наказание от НК е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

bfb2a8cb4 toshko234 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Тошко Йорданов: Ако ИТН излъчи премиер, ще е противоположност на Борисов. Експрет и да не е на „конгречулейшън“

Тошко Йорданов: Ако ИТН излъчи премиер, ще е противоположност на Борисов. Експрет и да не е на „конгречулейшън“

7cfb029e2 nikolai milchev - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Николай Милчев: Само на някои им тикнаха в ръцете „мечки“, но не с хляб и сиренце, а със злато и евро

Николай Милчев: Само на някои им тикнаха в ръцете „мечки“, но не с хляб и сиренце, а със злато и евро