in

Прокуратурата се правила на шут по две проверки срещу Борисов

Бойко Борисов 7338366359923743026 86074680247290429 original 2089186704834470543 original

Прокуратурата се прави на „ударена“ и тупа топката за две проверки срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, пише Фрог нюз, позовавайки се на източници в Съдебната палата.

Едната от проверките е свързана с разкритията на шефа на МВР Бойко Рашков, че премиерът е притискал свидетел срещу негов министър, като го е заплашил, че ако не оттегли показанията си, дадени пред съда, „жена му и децата му няма да разберат дали не ядат неговото месо“. След това въпросният човек действително се е отказал от думите си.

Оказва се, че Софийска градска прокуратура, която е водила въпросното дело, отказва да даде на проверяващите от ГДНП събраните до момента доказателства по случая. В писмо от миналата седмица прокуратурата е прехвърлила горещия картоф на друго място, като е уведомила полицията, че делото вече не е при нея и се намира във Върховна касационна прокуратура. За никого не е ясно защо материалите се изпратени там. Ченгета споделиха, че от поведението на държавното обвинение им става ясно, че то няма никакво намерение да съдейства за изясняване на обективната истина. Нещо повече, уверени са, че докато главен прокурор е Иван Гешев, ситуацията ще е все същата и няма да се разбере дали Бойко Борисов е извършил престъпление или не.

По случая лидерът на ГЕРБ беше привикан на разпит в ГДНП, припомня Фрог нюз. Там той е дал обяснение и по друг много чувствителен казус. Става дума за сигнали на родители относно натиск от страна на експремиера Борисов към техните момичета. Едното от тях е тенисистката Сесил Каратанчева. Още преди 9 години баща ѝ Радослав Каратанчев обяви публично, че дъщеря му е получила неприлични есемеси от Борисов и то когато е била непълнолетна. За да е убедителен, той показа и съдържанието на въпросните съобщения. Самата Сесил Каратанчева каза, че не е била единствената непълнолетна тенисистка, която е била подлагана на тормоз от експремиера. За това не е изненада, че другият сигнал срещу него в ГДНП е идентичен с този на Каратанчев, допълват източниците на сайта.

Те признават, че полицаите, ангажирани със случая, не получават грам съдействие от страна на държавното обвинение за изясняване на скандалния случай. Освен това имало данни, че хората, които е трябвало да дадат показания, са били подложени на натиск, така че да бъдат сплашени и да не разкажат какво знаят.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

9ed4d889170

Петър Илиев: Голям страх тресе кочината

718905

Рашков за новия секретар на МВР: Чака го доста работа! Ако се справи, лично ще го аплодирам