in

Прокурори скочиха на Бойко Рашков

Прокурорите от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив обявиха подкрепа за колегите си от Районна прокуратура – Пловдив, чиято работа беше оспорена от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Министър Бойко Рашков заяви, че прокуратурата се управлява от партиен лидер и не дава достатъчно информацията на органите на МВР.

В позицията, разпространена до медиите, прокурорите заявяват, че тези изявления представляват опити за намеса в конституционно и законово установените функции на прокурорите и са сериозна заплаха за независимостта им, с което застрашават върховенството на закона в правовата държава.
Магистратите казват още, че се противопоставят на опитите за посегателство върху независимостта на прокуратурата и вмешателството в тяхната работа по конкретни досъдебни производства.

В рамките на своите правомощия, прокурорите се ръководят единствено от закона, а в публичните си изяви не коментират конкретни факти, които не са били доказани по съответния ред, се казва в позицията.

“За пореден път изразяваме волята си за професионално и ефективно взаимодействие с всички органи и институции, имащи отношение към противодействие и разкриване на престъпления с цел защита правата на гражданите”, казаха още от държавното обвинение в Пловдив.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

thumb 768x0 harizanov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Харизанов обясни за скрития мотив за войната между Рашков и Иван Гешев

Харизанов обясни за скрития мотив за войната между Рашков и Иван Гешев

501cc86de encev - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Чудесата на Борисов в Кърджали или как предизборно се лъже най-много

Чудесата на Борисов в Кърджали или как предизборно се лъже най-много