in

Прокурори скочиха на Бойко Рашков

6737912 fit gallery slider

Прокурорите от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив обявиха подкрепа за колегите си от Районна прокуратура – Пловдив, чиято работа беше оспорена от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Министър Бойко Рашков заяви, че прокуратурата се управлява от партиен лидер и не дава достатъчно информацията на органите на МВР.

В позицията, разпространена до медиите, прокурорите заявяват, че тези изявления представляват опити за намеса в конституционно и законово установените функции на прокурорите и са сериозна заплаха за независимостта им, с което застрашават върховенството на закона в правовата държава.
Магистратите казват още, че се противопоставят на опитите за посегателство върху независимостта на прокуратурата и вмешателството в тяхната работа по конкретни досъдебни производства.

В рамките на своите правомощия, прокурорите се ръководят единствено от закона, а в публичните си изяви не коментират конкретни факти, които не са били доказани по съответния ред, се казва в позицията.

„За пореден път изразяваме волята си за професионално и ефективно взаимодействие с всички органи и институции, имащи отношение към противодействие и разкриване на престъпления с цел защита правата на гражданите“, казаха още от държавното обвинение в Пловдив.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

thumb 768x0 harizanov

Харизанов обясни за скрития мотив за войната между Рашков и Иван Гешев

501cc86de encev

Чудесата на Борисов в Кърджали или как предизборно се лъже най-много