Home » Новини » Проф. Николай Радулов: Не само Пеевски е посочвал кой да работи в службите

Проф. Николай Радулов: Не само Пеевски е посочвал кой да работи в службите

Сподели новината

Не само Пеевски е посочвал кой да работи в службите. Там има няколко крила. Едни се въртят около една политическа партия, други – около конкретно лице, трети – около бившия премиери близките му хора. Големият дефицит е наличие на хора, които са подготвени да управляват службите за сигурност и да заемат съответните места. Това каза по 7/8 TV експертът по сигурността проф. Николай Радулов.

Припомняме, че миналият месец той разкри пред bTV, че в спецслужбите няма назначен на ръководен пост без да е минал през интервю с Пеевски.

„През последните 10 години нито един от ръководителите на службите за сигурност не беше изучавал дисциплини, свързани със сигурността и не беше професионално подготвен в тази сфера. Имаше завършили детска педагогика, руска филология. Имаше инженери – да ги питаш защо са учили толкова много и изведнъж решават да се занимават с много по-различна професия. От гледна точка на сигурността трябва друг профил“, смята експертът.

Според него системата страда от остра необходимост от основен ремонт и разчистване.

Проф. Радулов смята, че това, което служебният вътрешен министър Бойко Рашков прави в момента, ще бъде с положителен ефект. Той оцени работата му като успешна, въпреки краткия срок на управление в силовото ведомство.

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената