Home » Новини » Путин: Ще избием зъбите на всички, които хапят Русия

Путин: Ще избием зъбите на всички, които хапят Русия

Сподели новината

Руският президент Владимир Путин увери, че ще „избие зъбите“ на тези, които се осмелят да нападнат Русия, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС. „Всички искат да ни ухапят или да ни отхапят нещо. Но тези, които биха опитали да направят това, трябва да знаят, че на всички ще избием зъбите, за да не могат да хапят. Това е очевидно“, подчерта Путин на виртуално заседание на организационния комитет „Победа“ – съвещателен и консултативен орган към Кремъл за провеждане на единна държавна политика в областта на патриотичното възпитание на руснаците.

„Даже след като загубихме една трета от потенциала си (с разпадането на СССР), за някои Русия все още е прекалено голяма. Всъщност потенциалът е колосален и територията й остава най-голямата на света“, добави президентът в кадри, излъчени по телевизията. Путин не уточни към коя страна са адресирани тези думи, отбелязва АФП. 

Президентът използва случая да похвали отново последните разработени от Русия оръжия – свръхзвуковите ракети „Авангард“, представяни като способни да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана. Путин подчерта, че неговата страна е успяла да модернизира арсенала си, без да натовари прекалено националната икономика. Той посочи, че Русия се готви да похарчи тази година за отбрана аналога на 42 милиарда долара – незначителна сума в сравнение с бюджета на Пентагона, надхвърлящ 700 милиарда долара.

Путин не за пръв път използва остър език в публичните си изказвания. През 2016 г. той се пошегува по телевизията, че „границите на Русия не свършват никъде“ – две години след като анексира украинския полуостров Крим и година, след като армията му се притече на помощ на сирийския президент Башар Асад. През 1999 г. пък обеща да удари чеченските сепаратисти дори във „външната тоалетна”. 

Отношенията между Русия и Запада са на едно най-ниските си равнища след множество противоречия по повод Украйна и Сирия, обвинения за намеса в избори, шпионаж и кибератаки. Но признаци на разведряване са налице, след като Вашингтон се отказа от някои санкции срещу газопровода „Северен поток-2“, а срещата между външните министри на двете страни Сергей Лавров и Антъни Блинкен в Рейкявик бе определена като конструктивна.

Sega.bg

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената