Home » Новини » Пътен инцидент в Мали погуби поне 31 човека

Пътен инцидент в Мали погуби поне 31 човека

Сподели новината

Най-малко 31 души загинаха в Мали, след като автобус, пътуващ към Буркина Фасо, падна от мост над река край западния град Кениеба, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на малийското министерство на транспорта.

Инцидентът е станал вчера в около 17:00 часа местно време. Сред жертвите има граждани на Мали и на други страни от Западна Африка. „Вероятната причина е, че водачът не е успял да овладее превозното средство“, посочва транспортното ведомство.

Пътните произшествия са по-чести в западната част на континента, където общественият транспорт обикновено е претоварен и недобре регулиран, отбелязва Ройтерс. Една четвърт от смъртните случаи по пътищата са регистрирани в Африка, въпреки там се намират едва 2% от моторните превозни средства в световен мащаб, сочат данни на ООН за миналата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар