Home » Новини » Рамзан Кадиров е починал, твърди руски бизнесмен

Рамзан Кадиров е починал, твърди руски бизнесмен

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е починал днес в клиника в Москва. Това заяви руският бизнесмен Леонид Невзлин, без да дава повече подробности, предаде агенция УНИАН.

През последните дни усилено се говори за влошеното здраве на Кадиров. Съобщава се, че е бил в кома. Украинското разузнаване също потвърди за влошеното здраве на чеченския лидер, докато от Кремъл отказват да дадат информация.

Кремъл заяви по-рано днес, че няма какво да каже за здравословното състояние на чеченския лидер Рамзан Кадиров, тъй като не е работа на президентската администрация да дава текущи коментари за здравословното състояние на когото и да е било. „Нямам какво да добавя“, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Функцията на президентската администрация не е да прави съобщения за здравословното състояние на когото и да е било“, уточни той.

Ако новината за смъртта на Кадиров бъде потвърдена, то тя се случва много скоро след убийството на Евгений Пригожин. И Кадиров, и Пригожин, разполагат с големи добре обучени частни армии, които сериозно застрашават режима на Владимир Путин. Пригожин бе убит в самолетна катастрофа няколко седмици, след като организира въоръжен бунт срещу руското военно ръководство. До момента Кадиров бе лоялен на Путин, но според експерти руският президент сериозно се опасява от нов пуч.

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 51 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар