in

Рашков: Борисов предупреждаваше, че Радев може да бъде засегнат от действия на Гешев

031c5dd2a rashkov

Започнал съм работа по доклада срещу главния прокурор Иван Гешев не от вчера. Работя по него от миналата година, той е готов от броени месеци, а фактите са в изобилие. Известна е и активността на други организации и колеги, както и на адвокатски колективи и съсловни организации. Наблюдавайки поведението на главния прокурор те с тревога установяваха, че той излиза от рамките на своите правомощия и допуска много сериозни грешки. Всъщност мен ме впечатли най-напред поведението на Гешев във връзка с огласяването на данни, събрани чрез СРС-та, в които се твърдеше, че участва и президентът на България. Това е недопустимо за една демократична страна.

Това коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на „Балотаж“ по актуалния въпрос за сигнала срещу главния прокурор Иван Гешев.

„На второ място ме впечатли това, че той предприема тези действия с публикуването на тези материали като продължение на политиката на бившия премиер Бойко Борисов, в противоборството, в което беше той с президента на България Румен Радев. Дори помня една реплика на Борисов от онзи период, че не е добре прокуратурата да се занимава с някой. Т.е. това беше предупреждение на Борисов, че президентът най-вероятно ще бъде засегнат от действия на Гешев, което не закъсня като реакция. Това, което се наблюдаваше в поведението на Гешев е, че той непрекъснато се стараеше да е в угода на политическата власт. Той направи редица изказвания, коото не може да прави един главен прокурор. Задавах си въпроса дали той е политически ангажиран и дали не си позволява да прекрачи една граница, която не може да прекрачи“, допълни той.

Бойко Рашков допълни, че е готвил този доклад срещу Иван Гешев като преподавател в университет по правни науки, а не като член на служебно правителство.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

neshka robeva

Нешка Робева: Г-н Трифонов ще съжалява

646c0a0ad violeta komitova bgnes

Комитова уволни и новия шеф на АПИ