Home » Новини » Решението на Франция да изтегли войските си от Нигер не променя позицията на САЩ

Решението на Франция да изтегли войските си от Нигер не променя позицията на САЩ

Сподели новината

Решението на Франция да изтегли военнослужещите си от Нигер след преврата в западноафриканската страна през юли не променя американската позиция в Нигер, заяви днес говорителят на Държавния департамент Матю Милър, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Вчера френският президент Еманюел Макрон заяви, че 1500-те френски военни ще се изтеглят от Нигер до края на годината, което нанася тежък удар върху френското влияние и операциите за борба с бунтовниците в района Сахел, отбелязва Ройтерс.

Франция реши да изтегли посланика си в Нигер, слагаме край и на военното си сътрудничество с Нигер, каза Макрон в интервю за френски медии. Хунтата в Нигер взе властта преди два месеца. Вчера тя обяви, че забранява достъпа на френски самолети до въздушното пространство на Нигер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар